promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csodatestű álomnő a Star Wars egzotikus külsejű Jedije, így néz ki a való életben
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így néz ki a valóságban a Star Wars dekoratív, kék csápos Jedi-lovagja.

A Star Wars-filmek nagyon sok közkedvelt karaktert vonultatnak fel, elég csak a nagy kedvencekre gondolni, mint Luke Skywalker, Darth Vader, Obi-Wan Kenobi, vagy Yoda mester. Ugyan az előzménytrilógiát még most is sokan szidják, de abban a legtöbb rajongó egyetért, hogy a szereplőgárda tökéletes volt - élen Hayden Christensen-nel (Anakin Skywalker), Ewan McGregor-ral (Obi-Wan Kenobi), és Natalie Portman-nel (Padmé Amidala).

A Star Wars-filmekben nagyon sok erős női karakter van, a Jedi lovagok között is több kemény harcost láthatunk, de csak egyetlen egy olyan fénykardot kiválóan forgató karakter van a messzi-messzi galaxisban, aki mély dekoltázzsal mutatkozott minden jelenetében.

Amy Allen huszonévesen lett kiválasztva Aayla Secura Jedi-lovag megformálására; ő volt az az egzotikus külsővel megáldott Erőhasználó, aki kék színű volt, és hosszú, lelógó csápjai voltak. Magáról a karakterről azt kell néhány szóban tudni, hogy kiképzése kezdetén engedett a Sötét oldal csábításának, de végül nem állt át. Jedi tábornokként részt vett a klónok háborújában, a Geonosis-i csata után olyan ütközetekben küzdött, mint a hypori csata, illetve segített megvédeni a Kaminót és a Maridunt is a támadásoktól.

Azonban akármekkora bátorsága és ereje is volt, hamar életét vesztette. A végzet a Felucián érte utol, amikor a 66-os parancs kiadása után saját klónkatonái hátulról megtámadták és megölték. Ezt a szomorú jelenetet A Sithek bosszújában is láthatjuk.


A karaktert megformáló Amy Allen most 47 éves, de még mindig örömmel vesz részt olyan Star Warsos eseményeken, ahol találkozhat a rajongóival; mert bármennyire is keveset láthattuk a filmekben, Aayla Secura ennek ellenére az egyik legnépszerűbb női Jedi a franchise-ban.

Amy Allen a San Francisco Állami Egyetemen szerzett filmszaki diplomát követően az Industrial Light & Magic produkciós asszisztense volt, és olyan filmekben dolgozott, mint a Jurassic Park 3. és a Pearl Harbor. Később a Star Wars - A klónok támadása című filmben közreműködött, aztán kiválasztották Aayla Secura karakterére. Érdekesség, hogy a színésznő az 1999-es Star Wars - Baljós árnyak című filmben is felbukkan statisztaként, mint Twi'lek.

Így néz ki most a 47 éves Amy Allen:

(Fotó: Heroues Dutch Comic Con)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás