promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hajmeresztő összegbe kerül a magyar Trónok harca, a külföldi szuperprodukcióknál is drágább lesz
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Óriási támogatást kapott, nemzetközi vizekre eveznének vele a sorozat alkotói.

Korábban nem látott összegekből készülnek a legújabb magyar filmek és sorozatok, melyek minőségüket tekintve már felveszik a versenyt akár a külföldi készítésű alkotásokkal is.

Hamarosan Bán Mór történelmi regénysorozatából is több epizódos széria készül, a Hunyadi-könyvek ugyanis az elmúlt nagyjából másfél évtizedben rendkívül népszerűvé váltak, és azt remélik, hogy a képernyők előtt is vissza tudják adni az író stílusát.

Bán Mór aprólékos részletességgel mutatja be az olvasóknak a Magyar Királyság izgalmakban bővelkedő korszakát. Legyen szó hatalmi harcról, csatajelenetekről, vagy éppen fordulatokból, a Hunyadi-regényeket olvasva nem fogunk unatkozni egy percet sem.

A filmsorozat forgatását még 2022-ben kezdték el, napjainkra pedig már az utómunkát végzik, a tervek szerint pedig az év végén mutatják majd be a Rise of the Raven-t. Az már a címe alapján is egyértelmű, hogy nem csupán a magyar nézőknek szánják a történetet.

A 10 epizódból álló sorozatot sokan csak a magyar Trónok harcának hívják, az összehasonlítás pedig a büdzsé szempontjából is találó. Habár a George R. R. Martin regényeiből alkotott széria 8 évadot élt meg, egy-egy epizód hasonló költségvetésű volt, mint a Hunyadi-sorozat esetében.

Ez főleg a korai évadokra volt igaz, ekkoriban ugyanis nagyjából 6 millió dollárba került egyetlen rész leforgatása, ami hozzávetőlegesen 2,2 milliárd forint körül mozog. Ezzel szemben a Rise of the Raven teljes költségvetése jelenleg 20 milliárd forint fölött van, amiből 15,2 milliárd állami támogatás.

Ez a projekt kezdetekor még jóval kevesebb volt, ám a pótlólagos támogatások miatt mára jelentősen megugrott, többek között a már említett utómunka drágulása miatt is, amire további 2,15 milliárd forintot kaptak ősszel a készítők.

Forrás: Forbes

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás