promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bődületes bakit szúrtak ki Julia Roberts leghíresebb filmjében, ennél kínosabb helyzetbe nemigen kerülhetne a színésznő
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik a Sztárom a párom alkotói erről az aprócska részletről igencsak megfeledkeztek.

Ma már igazi klasszikusnak számít a Julia Roberts és Hugh Grant főszereplésével készült Notting Hill azaz Sztárom a párom, az alkotók azonban néhány részletre nem igen figyeltek a film forgatása során így egy hatalmas bakit a mai napig kiszúrhatnak a szemfüles nézők.

A Sztárom a párom egy 1999-ben bemutatott brit–amerikai romantikus film, melynek rendezője Roger Michell, forgatókönyvírója Richard Curtis, zeneszerzője pedig Trevor Jones volt. A forgatás nagyrészt London Notting Hill városrészében zajlott vélhetően innen is ered a címe.

A főszerepeket Julia Roberts és Hugh Grant kapta meg végül, ám egy kis érdekesség ezzel kapcsolatban, hogyan is kapták meg a főszerepeket.

A rendező, Roger Michell és a producer, Duncan Kenworthy ugyanakkor kezdettől fogva azt szerették volna, hogy a karrierje csúcsán lévő Julia Roberts alakítsa a jóképű könyvkereskedőbe belehabarodó, híres amerikai színésznőt,  Anna Scottot, akit lesifotósok hada kísér mindenhová, ám abban már egyáltalán nem voltak biztosak, hogy a színésznő igent fog mondani.

Szerencsére azonban végül a várakozások ellenére mégis így tett, az ügynöke ugyanis azzal adta át neki Richard Curtis forgatókönyvét, hogy ennyire vicces romkomot ő még életében nem olvasott, és mivel  ezt Julia Roberts is így gondolta, mindenképpen magának akarta a főszerepet, a többi pedig már történelem.

Vele ellentétben az azonban teljesen egyértelmű volt, hogy Hugh Grant kapja a könyvesboltos szerepét. A film forgatókönyvírója, Richard Curtis ugyanis ragaszkodott a színészhez, mivel már Curtis előző filmjében, a Négy esküvő és egy temetésben is Grant játszotta a főszerepet, és teljesen egy húron pendültek, így ez nem is volt egyikük számára sem kérdés.

Egy további érdekesség a párossal kapcsolatban, hogy Hugh Grant a film kapcsán egyszer azt nyilatkozta, hogy Julia Robertsnek akkora szája van, hogy hallotta odabentről a visszhangot, amikor csókolóztak! A híresen nehéz természetű színésznő azonban nem vette magára ezt a mondatot, sőt, azt nyilatkozta, hogy még eme kellemetlen megjegyzés után is hajlandó együtt dolgozni Granttel.

A film hatalmas siker lett, sőt a mai napig nagyon sokszor láthatjuk a tévében is, ám akad valami amiről az alkotók megfeledkeztek a forgatás során, ez pedig egy igen kínos bakit eredményezett.

Abban a jelenetben ugyanis amikor Hugh Grant belebotlik Julia Roberts karakterébe és felnéz a színésznő, akkor a napszemüvegében teljesen látszódik a filmes stáb ,amit vélhetően nem így terveztek a készítők, mégis a mai napig bárki kiszúrhatja ezt a hibát a filmben.

Forrás: port.hu / TOPPONT

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás