promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így kell kiejteni a Dűne-filmek főszereplőjének, Timothée Chalamet-nek a nevét
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan elkezdik a nevet kiejteni, aztán inkább vagy elhadarják vagy pedig be se fejezik.

A Dűne második része, azaz a part 2, jött és látott, no és persze győzött. Igazi szenzáció manapság ez a film, hiszen néha már úgy tűnik, hogy moziba nem tud érkezni normális film. A streaming felfalt mindent, és ezzel egy új korszak kezdődött. A Dűne azonban a feje tetejére állította a dolgokat, a filmről pedig ódákat zengenek, a legnagyobb szavakkal illetik Dennis Villeneuve alkotását, amely a zseniális Frank Herbert regényéből készült.

A filmről mi is írtunk kritikát korábban, ezt pedig ide kattintva olvashatjátok el ti is, ha még nem láttátok a filmet, illetve akkor is, ha már épp túl vagytok rajta, és azon gondolkodtok, hogy lehet, megérné megnézni még egyszer.

A film kapcsán nagyon sok szó esik a szereplőkről is, hiszen igazi csúcsgárda játszik az alkotásban. Úgy mint Zendaya, a filmezésbe visszatérő Christopher Walken, aki többek között a visszatérését azzal is magyarázta, hogy Budapesten forgathat, láthatja a várost, de sorolhatnánk még a legnagyobb neveket a film kapcsán. A férfi főszerepben Timothée Chalamet van, aki agyon jól hozza a kiválasztott szerepét, ám vele kapcsolatban sokszor bajban vagyunk, ha ki kellene ejtenünk a nevét.

Sokszor inkább elkezdjük, és hagyjuk, hogy más befejezze.

Édesapja francia származású, míg édesanyha amerikai, így Timothée mind a két nyelvet anyanyelvi szinten beszéli, rengeteg francia nyelvű interjú is van fent vele a YouTube-on. A színész francia és amerikai állampolgár is.

Innen tehát a francia hangzású név, amelynek a kiejtésére azért gyakran rátérnek a vele készült interjúkban. Ez általában egy visszatérő elem valahol a beszélgetés elején vagy közepén.

Hogy kell(ene) kiejteni a színész nevét?

Nos, így:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás