promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az RTL váratlanul törölte a nézők egyik kedvenc műsorát, és bejelentette az utolsó évadot a Mi kis falunk utáni legnépszerűbb sorozatának
Borítókép:  RTL
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szomorú hírekkel érkezett az RTL programigazgatója, legalábbis ami a fikciós műsorokat illeti.

Fikciós sorozatok tekintetében nem kezdődött valami fényesen az RTL éve, a Barátok közt alkotója és Fodor Zsóka sem tudott segíteni a csatorna legújabb napi szappanopera próbálkozásán, a szomszéd tehenén, ami a szakma tetszését sem nyerte el, a nézők közül pedig hétről-hétre egyre kevesebben szavaztak neki bizalmat, míg végül a csatorna száműzte a késő esti műsorsávba. Talán senki sem lepődik meg rajta különösebben, hogy a folytatás igencsak bizonytalan - vagy inkább teljesen esélytelen.

Az RTL másik idei fikciós újdonsága, A renitens azonban egyelőre nagyon kedvező visszajelzéseket kapott, és a nézők is nagyon kíváncsiak voltak a Gáspár Kata főszereplésével készült krimi-vígjátékra, ami vasárnap esténként kerül a csatorna műsorára - még a Cápák közöttet is pihenőre küldték, hogy a műsor bizonyítani tudjon.

Az első rész kiemelkedő számokat produkált, a második hozzá képest 20%-ot zuhant, de még így is nyerni tudott a TV2-vel szemben, miközben az RTL+-on is streamelhető.

A Mi kis falunk 8. évada közben töretlen népszerűséggel fut a szombatonként, ezek után nem túl valószínű, hogy  hamar búcsút kellene mondjunk a Pajkaszeg lakóinak, azonban most jön a fekete leves, mert Kolosi Péter, az RTL programigazgató, a SorozatWiki podcastjében árulta el:

a korábbi bejelentéssel ellentétben mégsem készítik el az RTL legelső, saját fejlesztésű heti drámasorozatának, a Borbély Alexandrát, Tenki Rékát, Nagy Ervint, és Nagy Zsoltot is felvonultató Mellékhatásnak a harmadik évadát.

Az RTL programigazgatója a produkciós költségek elszállásáról beszélt, ami főleg a fikciós alkotásokat érinti. Ezért egyre nehezebben hoznak pozitív döntést egy-egy sorozat folytatásával kapcsolatban, a Mellékhatás pedig ennek esett áldozatául, bár a sorozat nagyon kedves a csatornának, és a nézők is az egyik legszínvonalasabb sorozatnak kiáltották ki, a 3. évadra szánt összeget a csatorna inkább az RTL+-ra érkező újdonságokra költi.

A másik bejelentés az RTL egyik megkopott népszerűségű sorozatát, a Drága Örökösöket érinti. Az első négy évad korábban óriási népszerűséggel futott a csatornán, a Mi kis falunkhoz mérhető sikereket értek el vele 2020-ban, a negyedik évad utolsó részét több mint 1 millióan követték figyelemmel.

A csatorna ezután döntött úgy, hogy 2023-ban folytatják a sorozatot, ami azonban már csak gyenge eredményekre volt képes. Ezek után sokan már azon is meglepődhetnek, hogy a napi szappanopera megkapja az esélyt a befejezésre egy utolsó évad keretében.

Az Apatigris 4. évadáról is lehull a lepel: a Mellékhatáshoz hasonlóan a Scherer Péter főszereplésével készült sorozat sem kap újabb évadot, ahogy a 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás