promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mégis hogyan pisilt-kakilt Darth Vader a páncéljában? Gusztustalan, de tényleg így
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elgondolkodtál már azon, vajon Darth Vader hogyan intézte a vécés ügyeit a páncéljában, ami életben tartotta? Most megtudhatod a Sötét Nagyúr legsötétebb titkát.

Senkinek sem kell bemutatni a Star Wars-univerzum legendás Sith Nagyurát, Darth Vadert. Tulajdonképpen a Star Wars előzmény-, illetve klasszikus trilógiája Anakin Skywalker tragikus története, a Jedi lovag vívódásáról és bukásáról, Darth Vader felemelkedéséről és szenvedéséről, majd megváltásáról szól. Vader Nagyúr talán az egyik legismertebb és legnépszerűbb filmes gonosztevő a történelemben, akiről megannyi érdekességet lehet találni az interneten - olyanokat is, amiket talán a legnagyobb Star Wars-rajongók sem tudnak.

Például biztos az is újdonságként tud szolgálni egyeseknek, hogy egy 1912-ben megnyílt templomban van egy Darth Vader-szobor - ami azért érdekes, mert a katedrális évtizedekkel az első Csillagok háborúja-film előtt épült.

Most pedig egy másik izgalmas érdekességről rántjuk le a leplet: konkrétan felfedjük a Sötét Nagyúr legsötétebb titkát, vagyis azt, hogy

hogyan oldotta meg a vécézést és a táplálkozást abban a páncélban, ami életben tartotta őt.

Bárcsak mondhatnánk, hogy Darth Vader mestere, Darth Sidious jófej volt, hogy gondolt tanítványa hétköznapi problémáira is - vagyis hogy miként egyen, igyon, intézze a dolgait a páncéljában -, de sajnos nem így van.

Létezik egy érdekes könyv, ami sajnos magyar nyelven nem jelent meg, viszont része az úgynevezett Kánonnak, vagyis a Csillagok háborúja univerzumának központi, a Lucasfilm által hivatalos cselekmény-, és idővonalnak; ebben találunk információkat Darth Vader táplálkozásának módjáról, illetve az ürítésről.

A Star Wars Blueprints: The Ultimate Collection című könyv rávilágít arra a szomorú tényre, hogy Darth Vader nem csak lélegezni nem tud a ruha nélkül, de az anyagcseréjét is képtelen fenntartani. Az pedig köztudott, hogy ha Vader leveszi a páncélját, akkor nem tud életben maradni, hacsak nem mártózik meg abban a meditációs kamrában, ahol regenerálódni szokott. Tehát a hagyományos úton való táplálkozás nem lett volna számára járható út, ezért az Uralkodó olyan ruhát készíttetett neki, amivel mindent meg lehetett oldani komplikációk nélkül.

Nem fogjuk szépíteni: Darth Vader a saját vizeletét itta és a saját székletét ette, mégpedig úgy, hogy az ürítés után a ruha újrahasznosította azokat, és táplálékot csinált belőlük.


De a történet itt még nem ér véget: merthogy ez nem egy örök korforgású dolog - Vader ruhájában voltak úgynevezett RepMed speciális tápanyagpasztával teli tubusok is, amiket kedvére tudott hamizni, amikor szüksége volt rá. De egyébként az újrahasznosított vizeletet és székletet is ebbe keverték bele, no nem azért, hogy ezeket fogyaszthatóbbá tegyék, hanem hogy elvegye a RepMed mérhetetlenül undorító ízét.

Magát a táplálékot egyébként egy intravénás megoldással juttatták be Vader gyomrába. Tekintve, hogy a Nagyúr belső szervei is brutálisan károsodtak a Mustafaron, nem is tudott volna hagyományos ételeket enni még pépesítve sem. Ugyanakkor ez a belső rendszer arra is ki lett találva, hogy abban az esetben is táplálékhoz juttassa Vadert, ha nem akart enni.

Ez is azt bizonyítja, hogy a páncél valójában egy börtön, egy kínzókamra volt Darth Vader számára, hiszen azáltal, hogy életben tartotta bármi áron, meghosszabbította a szenvedését és a lelki gyötrődését. Szerencsétlen Nagyúr pedig hiába akart volna éhen halni, az automatikus etetőrendszer miatt ezt sem tehette volna meg.

(fotó és forrás: leet.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás