promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: Darth Vader szobor van egy 1912-ben megnyílt templomban, 67 évvel a Csillagok háborúja előtt épült a katedrális, mégis logikus magyarázat van a sötét nagyúr jelenlétére
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A katedrális a világ egyik legnagyobb temploma, az építését már a 19. században eltervezték.

A történelem során számtalan olyan pillanat volt, amikor a modern világ popkulturális elemei vagy szereplői feltűntek egy-egy régi romon, vagy éppen olyan helyen, ahol bizony semmi keresnivalójuk nem lett volna. Legalábbis ezt gondoljuk első blikkre, ilyen volt például az, amikor azt feltételezték, hogy egy több százáves templom freskóin bizony Mickey egér tűnt fel. A szakértők pedig már arról értekeztek, hogy vajon járt-e Walt Disney a településen korábban.

A véletlenek mellett pedig vannak a tudatos remekművek is, amelyek régi épületekre varrják fel korunk ikonikus alakzatait. Ilyen például a Sanyolországban található Catedral Nueva, amely ugyan a 16. szaázadban épült, ám óriási renoválási munkálatok zajlottak az épületben a 20. szaázad végén, és a művész szerette volna belecsempészni a 20. század csúcsteljesítményeit a munkába.

Többek között egy űrhajós is kis ábrázolást kapott a templomon, sokan pedig nagyon megdöbbennek Jeronimo Garcia alkotásain, ha nem tudják, hogy a művész nem is olyan régen faragta oda a kis szobrokat.

A Washingtoni Nemzeti Katedrális-on pedig egy Csillagok háborúja főgonosz, Darth Vader dombormű látszódik, pedig a templom egy része 1912-ben lett felavatva. A  katedrálisban amúgy három elnököt helyeztek örök nyugalomra: Dwight D. Eisenhower, Ronald Reagan és Gerald Ford is itt nyugszik.

Ám a templom arról is híres, hogy számtalan modern alkotás díszíti, mivel még az 1980-as években is épült, ezért többek között a Star Wars-ból ismert Darth Vader is helyett kapott a templomon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás