promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes dolog rejtőzik Magyarország alatt, már a pontos helyét is tudni lehet?
Borítókép:  Profimedia - Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még a Stonehenge is szóba jön a különleges hellyel kapcsolatban.

Rengeteg rejtélyes történet és legenda forog közszájon Magyarországon a Pilis rejtett erőiről, annak a tájnak a misztikus erejéről, amely amúgy is ezerszámra vonzza a turistákat a gyönyörűsége miatt. Ám vannak olyanok, akik a kirándulás mellett a családi kikapcsolódás közepette szeretnének misztikus erőkkel is telítődni.

A Pilisben hazánk geológiai múltjáról is rengeteget megtudhatunk, miközben történelmi emlékek között is vezet az útvonalunk.

Egyes vélemények szerint Dobogókő alatt különleges energiák húzódnak, amelyek akár gyógyító rezgésekkel is feltölthetik a köveket. Sokan pedig úgy gondolják, hogy a Dobogókő elnevezés is arra utalhat, hogy ezen a helyen dobog a Föld szíve, itt található bolygónk szívcsakrája. Ezek a szívcsakrák pedig ott alakulhatnak ki, ahol az energiáramlatok keresztezik egymást.

Sokan pedig arról is beszélnek, és rengeteg legenda él ezzel kapcsolatban, hogy egyáltalán nem véletlen, hogy a pálosok ezen a helyen rengeteg kolostort építettek, hiszen ők valamiféle ősi tudás őrzői lehettek. Felügyeletük nélkül még a királyok sem léphettek be a hegyvidék legbelsőbb, legszentebb részeibe - írja a Femina.

Amúgy a Föld szívcsakrája címet a Stonehenge is magáénak vallja. A csakrák a keleti vallásokban találhatók meg, mivel úgy tartják, hogy testünket és lelkünket olyan életerő tartja egyensúlyban, amely csatornákon keresztül áramlik a testünkben. Ezek metszéspontjait nevezzük szívcsakráknak.

Amikor Magyarországon járt a Dalai Láma, megkérdezték tőle, hogy a Pilisben van-e a Föld szívcsakrája, ő akkor azt nyilatkozta:

"Minden nép azt gondolja, hogy ő a világ közepe. A magyarok is, a  mexikóiak is. Ez természetes gondolkodásmód, de nem igaz"

A Dalai láma azt is hozzátette, hogy a szívcsakra mindenkiben benne van, mivel nem helyhez kötődik.

Bármi is legyen az igazság, ha van is táptalaja a feltételezéseknek és ősi legendáknak, a Dobogókő a világ egyik legkülönlegesebb helye, ahol tényleg hihetetlen nyugalom szállja meg az embert. Egy olyan hely, amelyet az életében egyszer minden magyarnak érdemes lehet felkeresni. És nagyon könnyen megeshet, hogy visszatérő vendégek leszünk.

(Forrás: Femina, Csatangoló Blog, HVG, Népszabadság Online)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás