promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döntés született Krausz ügyében, megszavazták: saját filmet kap a tévében
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eldőlt Krausz sorsa, jön az egész estés produkció.

Úgy tűnik, ez most a nagy döntések időszaka a Krauszéknál, mert minden oldalról jó hírek záporoznak. Kezdjük a dolog bulváros oldalával, miszerint Magyarország újdonsült álompárja, Krausz Gábor és Mikes Anna hatalmas elhatározásra jutott, ugyanis kiderült, hogy összeköltöztek. Viszont ez nem olyan friss esemény kettejük kapcsolatában, tudniillik a sztárpár nem sokkal a Dancing with the Stars döntője után döntött úgy, hogy összebútorozik; mindezt azért, mert úgy érzik, már elég jól kiismerték egymást ahhoz, hogy szintet lépjenek.

Mikes Anna Palik Lászlóék podcast-műsorában beszélt arról, hogy Krausz Gáborral csak este találkoznak, hiszen ő is visszatért a táncoktatáshoz, és a sztárséf is dolgozik, viszont amikor Anna este hazaér fáradtan, a vacsora mindig ott várja az asztalon. A táncosnő egyébként egy kisebb lakást hagyott hátra, tehát ő volt az, aki odaköltözött Gáborhoz.


Ezzel szinte egyszerre érkezett a másik jó hír - mégpedig a filmes világból -, miszerint a Nobel-díjas tudós, Prof. Dr. Krausz Ferenc saját, dramatizált dokumentumfilmet kap. A tudós kutatótársával együtt elsőként állított elő és mért meg attoszekundumos fényimpulzust, amelyért elnyerték a fizikai Nobel- díjat 2023-ban. A Kiss Gábor István által rendezett egész estés alkotás bemutatja a tudós életét és munkásságát, rávilágítva kutatásainak mindennapi életünkre is hatást gyakorló jelentőségére.

A Nemzeti Filmintézet nem csupán erre a produkcióra adott támogatást, de többek között Eperjes Károly projektjére is, aki az élő Isten nyomába eredhet komplett stábbal a háta mögött.

A színész-rendező ugyanis egy Isten háza némán is beszél, út a mennyekbe című alkotáson dolgozik, ami az ember és a Teremtő közötti párbeszéd helyreállításának kísérletén keresztül az élő Istennek jár utána. A hét epizódból álló dokumentumfilm sorozatot viszont nem Eperjes Károly, hanem Törcsi Levente Balázs rendezi.

Hova tovább, A nemzet aranyai címmel sorozat készül a 2000 és 2008 között egyedülálló módon, egymás után három olimpiai aranyérmet szerző magyar férfi vízilabda-válogatottról is, amely az azonos című, rekordnézettségű mozifilmhez hasonlóan a legendás csapat világhírű sikerekkel tarkított időszakát idézi fel. A személyes beszámolókat, sok újdonságot és ritkán látott korabeli felvételeket is tartalmazó sorozatot a közel 100 ezres mozis nézettséget elérő dokumentumfilm alkotója, Zákonyi S. Tamás és Elek Ottó rendezi.

Koltay Gábor is készíthet egy dokumentumfilmet, mégpedig Wittner Mária életéről. A közelmúltban elhunyt, példaértékű közéleti tevékenységet folytató Corvin- közi forradalmárt előbb halálra, majd életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték 1956-ban, a róla szóló alkotás a siralomházban töltött napjait dolgozza fel, felidézve a forradalom eseményeit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás