promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg Eperjes Károly lesz a Pesti Magyar Színház új igazgatója?
Borítókép:  YouTube
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Zalán János lemondása után Eperjes Károly lehet a Pesti Magyar Színház új igazgatója.

A magyar sajtóban még csak most kezd el terjedni a hír, miszerint lemondott a Pesti Magyar Színház igazgatója, dr. Zalán János. Ezt a színház pénteki közleménye után hozták le a hazai hírportálok. Az 57 éves egyetemi docens és Balázs Béla-díjas producer 2015 óta vezette a kulturális intézményt, és bár ez alatt a 9 év alatt többször is megkeresték különféle ajánlatokkal, eddig mindig kitartott a színház mellett. Most azonban - ahogy az általa aláírt közleményben is olvasható - olyan lehetőség jött szembe vele, amit nem akart visszautasítani.

„A mai nappal azonban hivatalosan elvállaltam egy igazán megtisztelő felkérést a kultúra területén belül, amivel egy új szintre tudom emelni azt a munkát, amit évek óta végzek. A Pesti Magyar Színházban betöltött pozícióm és az új felkérésem között ugyanakkor összeférhetetlenség merült fel. 2024. február 1-jével már az új feladatra koncentrálok, melyről hamarosan részletes tájékoztatást adok”

- írta a jelenlegi igazgató.


Szeptember 11-én zárult le nemcsak a Pesti Magyar Színház igazgatói, de a Budapesti Operettszínház főigazgatói pályázata is; előbbire Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész Nagy Viktor rendezővel együtt adta be a pályázatát - azt lehetett akkor hallani, hogy Nagy Viktor lenne az új igazgató, míg Eperjes a művészeti tanácsadó. Bár voltak olyan híresztelések, miszerint nem a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját szeretnék a Pesti Magyar Színház élére, most úgy tűnik, mégis rá esett a választás.

A Promotions ugyanis belső színházi körökből megtudta, hogy Eperjes Károly még azelőtt megkapta a színház igazgatói pozícióját, hogy Zalán János bejelentette volna a lemondását. Szerkesztőségünkhöz még korábban érkezett be az információ, amit a Soproni Petőfi Színházból osztottak meg velünk - Eperjes Károly már két éve itt művészeti vezető, az idei évtől pedig művészeti tanácsadó.

„A művész úr már napokkal ezelőtt tudta, hogy ő lesz az új igazgató a Pesti Magyar Színházban. Még a hét közepén beszélt vele az egyik munkatársunk, és már akkor tudni lehetett, hogy ő töltheti be a posztot”

- erősítette meg a híresztelést az informátorunk.

Megkerestük a Pesti Magyar Színházat is, de egyelőre nem válaszoltak a kérdéseinkre. Amint ez megtörténik, frissítjük cikkünket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás