promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyomós okból került egy magyar zászló az egyik Harry Potter-filmbe, de sosem vetted észre
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Durva, de tényleg felbukkan egy magyar zászló az egyik Harry Potter-filmben, és ennek megvan az oka.

A legváratlanabb helyeken és filmekben bukkanhat fel Magyarország valamilyen formában. Most nem arról beszélünk, hogy a nálunk forgatott produkciók egyes jeleneteiben feltűnik egy-egy jellegzetes épület vagy utca, hanem amikor az egyik szereplő hirtelen elkezd magyarul beszélni, vagy amikor egy magyar zászló lobog be a képbe.

Biztos, te sem tudtad, hogy az egyik Harry Potter-filmben is van egy magyar zászló; pedig nyomós okból került bele a filmbe.

Az HBO Maxon érhető el az összes Harry Potter-film, így a Harry Potter és a Tűz Serlege is, ami a 4. epizód. Ebben a részben a Roxfort ad otthon a varázslók legendás eseményének, a Trimágus Tusának, amiben három varázslóiskola egy-egy kiválasztott diákja méri össze az erejét különböző mágikus versenyszámokban.

Azt minden rajongó tudja, hogy ebben a részben szerepel egy Magyar Mennydörgő nevezetű sárkány, ami nem csak a magyar fordítás miatt kapta ezt a nevet, hanem J. K. Rowling maga is így írta bele a regényébe, hogy "hungarian horntail". Ez a kifejezetten veszélyes példány a történet szerint Magyarországról származik, és egy román sárkányrezervátumból hozták el a Trimágus Tusára. Ezzel a sárkánnyal kell Harry Potternek megküzdenie az egyik próbán.


Ez az a magyar vonatkozás a Harry Potterben, amiről mindenki tud, viszont ugyanebben a filmben feltűnik egy magyar zászló is. Az egyik első jelenetben a szereplők elutaznak a Quidditch világkupára, amit az írek és a bolgárok vívnak egymással. A stadion mellett a drukkerek sátrakban táboroznak le, és amikor Harryék is megérkeznek a helyszínre és sétálnak a sok-sok, valamilyen ország zászlóját lobogtató szurkolók között, egyszer csak felbukkan a magyar trikolór.

Ezen nincs mit csodálkozni, mégiscsak egy világkupán járunk, szóval miért ne lehetne ott egy magyar származású varázsló is. Persze szemfülesnek kell lenni ahhoz, hogy pont kiszúrjuk a zászlónkat, szó szerint egy tizedmásodpercre jelenik csak meg, de mi megkerestük és kifotóztuk nektek:

(Fotó: Screenshot / YouTube)

Egyébként történelmileg is pontos ez a magyar zászló, hiszen a Harry Potter regények 1991 és 1998 között játszódnak. A Harry Potter és a Tűz Serlege 1994-ben játszódik, amikor Magyarországnak ismét a hagyományos trikolór volt az állami lobogója. Sokan tévesen azt hiszik, hogy a koronás kiscímeres zászlónk volt ebben az időben, pedig nem - azok nem hivatalos lobogók voltak. Hazánk 1990-ben kapta vissza a hagyományos trikolór lobogót.

A Harry Potterben látható magyar zászlót ti magatok is megnézhetitek a filmben, ami az HBO Max kínálatában elérhető.

Az HBO egyébként már dolgozik a saját Harry Potter-sorozatán, amit 7 évadosra terveznek - a 7 regény miatt -; szóval ha minden jól megy, 2026-ban visszatérhetünk a Roxfortba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás