promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A fél világ egy kis magyar város nevét emlegeti, nem véletlen
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az utóbbi évek egy legjobb sci-fi sorozatának számtalan magyar kötődése van.

Akik követik ezt a sorozatot, azoknak azonnal szemet szúrhatott, akiknek pedig nem, de van előfizetésük a Skyshowtime streaming platformra, azok előbb vagy utóbb fognak vele találkozni. A streamingen ugyanis fut az utóbbi évek egyik legjobb sci-fi sorozata, a Halo, amely az azonos nevű videójáték alapján készült. A játék már jó pár éve meghódította a világot, és óriási rajongótábora van.

A széria első évadát 2022-ben adták ki, nemrégiben pedig megérkezett a második etap is. Ennek apropóján pedig a világ összes, filmekkel és sorozatokkal kapcsolatos oldala ír az új részekről, többek között arról, amelynek az a címe, hogy Visegrád.

De mégis, hogy jön ez a név a szériába? Tényleg magyar kötődése van?

A Halo játék a világűrben játszódik, a témája pedig egy háború az emberek és egy idegen civilizáció között. A játékban is szuperkatonák bőrébe bújhatunk, és ők a főszereplői a sorozatnak is. A Halo-univerzumban egyes régiókban élnek magyar telepesek, sok helyen a magyar nyelv az első nyelv, és erre rengetegszer látunk példát a játékban is, amikor az angol nyelvű játékban magyarul szólalnak meg.

A Reach bolygón az egyik régiót hívják Visegrádnak. Amúgy a Reachen van Sopron és Esztergom nevű rész is.

A sztori szerint a Reach bolygóra elsősorban magyar telepesek jöttek, ők voltak az elsők, ezért is sok a magyar elnevezés. A Visegrád amúgy nem magyar szó, hanem szláv eredetű, és fellegvárat jelent elsősorban. Visegrádnak hívják Prága egyik történelmi városrészét, és van Visegrád nevű város Bosznia-Hercegovinában is.

Amúgy a Halo című sorozat első évadának jelentős részét Magyarországon forgatták, a részekben pedig több magyar színész is feltűnik, többek között Fenyő Iván is.

Ízelítő a szériából:

(Forrás: Index, Wikipedia, Halo/Fandom)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás