promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tovább dagad a szinkronbotrány, de ki hazánk legjobb szinkronszínésze? Szavazz a kedvenc hangodra
Borítókép:  YouTube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szavazz, te kit tartasz Magyarország legjobb szinkronszínészének?

A magyar szinkron elsőrangú. Ez vitathatatlan, és talán abban is mindannyian egyetértünk, hogy a szinkronszínészek túlságosan is alul vannak fizetve. Emiatt tört ki az úgynevezett szinkronbotrány, mivel a napokban megjelent Csernák János posztja, amiben tudatta a rajongóival, hogy nem ő lesz Liam Neeson hangja az akciósztár egyik új filmjében, mivel lecserélték.

Csernák Jánosnak ugyanis nem akarták megadni azt a fizetést, amit a szinkronmunkáért kért volna, és ez mélységesen feháborította őt.

„Ez a rablás, szarrágás már tűrhetetlen, ami a szinkronnal kapcsolatban folyik. Névtelen, arctalan senkik döntenek évtizedek munkáját, a Nézők igényeit, szimpátiáját leszarva! Pár ezer Ft-os megtakarítás miatt?”

- írta a posztjában a szinkronszínész, és nagyon sokat igazat is adnak neki.

Ez egy kisebb lavinát indított el, ugyanis nemrég megszólalt az ügyben Várkonyi András is, aki megerősítette, hogy nevetségesen keveset keresnek a szinkronszínészek; azt mondta: "az ő pályájukon mostohagyerek a szinkronszínészet".

Ők a leghíresebb magyar szinkronhangok jelenleg, ismered mindegyiküket?


Kétségtelen, hogy sokkal jobban meg kellene fizetni a szinkronszínészek munkáját, hiszen rajtuk is nagyban múlik az, hogy egy film Magyarországon sikeres lesz-e vagy nem. Gondoljunk csak bele, milyen lenne egy Bud Spencer-film Bujtor István nélkül? Vagy egy James Bond Kautzky Armand jellegzetes orgánuma nélkül? Vagy ha nem Csőre Gábor lenne Adam Sandler szinkronhangja. Na és mennyivel kevesebbet érne Han Solo és Indiana Jones karaktere idehaza Csernák János nélkül.

Mi most készítettünk egy szavazást a szinkronbotrány apropóján; ebben kiválaszhatjátok, hogy ki a kedvenc szinkronhangotok. Lesz 10 szinkronszínész, és mindegyiknél szavazhattok majd igennel (zöld nyíl) vagy nemmel (piros nyíl).

Fontos megjegyezni, hogy most nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire kedvelitek az adott színészt, mint művészt vagy embert, pusztán az érdekel minket, hogy kinek a hangját szeretitek hallgatni egy filmben, és kinek kevésbé vagy egyáltalán nem. Tehát mindegyiküknél kellene majd szavazni, és mindegyik szinkronszínésznél lesz pár sor leírás, hogy melyik sztároknak voltak a hangjuk, és melyik filmekben.

Nyilván még ötször ennyi kiváló szinkronszínészt fel lehetett volna sorolni, de most csak 10-et tudtunk összegyűjteni. Ha a kedvenced nincs a listán, akkor írjátok meg nekünk Facebook-on. A szavazásban egyébként kizárólag olyan szinkronhangok vannak listázva, akik még ma is élnek és tevékenykednek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás