promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zavarba jössz, így néz ki 65 évesen a Sebhelyesarcú kultfilm szőke nehézbombázója, Elvira Hancock
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kicsit több mint 40 éves a kultfilm, amely generációkon átívelő rajongás tárgya lett az évtizedek alatt.

1983. december 9-én került hivatalosan a mozikba Al Pacino egyik legjobb alakítását nyújtó film, a Sebhelyesarcú, amelyben az ikonikus színész Tony Montanát alakítja, aki Kubából érkezik az Amerikai Egyesült Államokba, hogy aztán ott ő legyen az egyik legnagyobb úr. A film egy felemelkedés-történet, és ezzel egyetemben egy drámai bukás története is, amely tele van elképesztően feszült jelenetekkel, hogy aztán a film végére eljussunk ahhoz a ponthoz, amely után senki nem tudja azt mondani, hogy ebben a filmben nem volt olyan rész, amire már nem emlékszek.

Ikonikus jelenetek, beszólások és karakterek sora bizonyítja nekünk, hogy ez az alkotás a filmtörténet egyik csúcspontja, a legendás Brian de Palma egyik maradandó kultuszfilmje, amellyel beírta a nevét a filmtörténetbe.

Al Pacino hosszú karrierjének egyik igaz csúcspontja, de a filmben mellette is elképesztő nevek tűnnek fel. A főhős melletti nagy szerelmet például a nagyon fiatal Michelle Pfeiffer játssza. Rengeteg fórumot találni az interneten, ahol nem tudják, hogy a Sebhelyesarcúban a női főszerepet bizony az a színésznő játssza nagyon fiatalon, akit utána számtalan nagyon híres alkotásban láthattunk viszont, könnyed vígjátékokban, akciófilmekben és kalandfilmekben is, no meg persze képregényfilmekben is.

Michelle Pfeiffernek ez volt élete legfontosabb alakítása, hiszen a nyolcvanas évek kisebb és nagyobb bukásai után egy igazi kasszasikerben kaphatott szerepet, méghozzá az akkor már befutott al Pacino oldalán. A film elképesztő bevételeket és rekordokat döntött meg, nem csoda, hogy azóta is milliók kedvenc gengszterfilmje.

Íme Michelle Pfeiffer átváltozásai a pályafutása alatt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás