promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki 50 évesen a selymeshangú rádiós legenda, Vágó Piros, a Retro Rádió sztárműsorvezetője
Borítókép:  rtl.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Retro Rádió műsorvezetője, Vágó Piros 50 évesen is csodaszép.

Vágó Pirost senkinek sem kell bemutatni, aki az elmúlt évtizedekben hallgatta a rádiót. Az 50 éves műsorvezető már 25 éve dolgozik a rádióban, és bár most a Retro Rádión hallhatjuk jól ismert, selymes hangját, karrierje nem itt indult.

Kisgyermekkorában még cirkuszi dolgozó akart lenni, kamaszkorában pedig színésznő. Azonban egyetemi évei alatt már inkább a média világa foglalkoztatta. Miután francia-német szakos bölcsészként lediplomázott a szegedi József Attila Tudományegyetemen, bemondónőként akart tevékenykedni, ezért jelentkezett a Komlósi Oktatási Stúdióba, ahová felvették.

Innen került a Nap TV-n futó Riporter kerestetik című műsorba, ahol aztán a döntőig jutott. Ezáltal megkapta első állását, hiszen a műsor döntősei ott maradhattak dolgozni. Csak ezt követően kezdett el rádiózni: első munkáját a szentendrei Pilis Rádióban kapta meg, majd egy évre rá a budapesti 92.9 Star Rádióhoz került, ahol Garami Gábor volt a közvetlen munkatársa a reggeli műsorban.

1999-ben került a Danubius Rádióhoz, ahol Rákóczi Ferenc és Lovász László műsorvezetőtársa volt a Danubius Csiliben, aztán hétvégére is kapott műsort, mégpedig a Hétvége Reggelt. 2000-ben, illetve 2001-ben Az év legnagyszerűbb női rádiós műsorvezetője díjat nyerte el.

Miután 2009-ben megszűnt a Danubius Rádió, elszegődött a Class FM-hez, ahol a hétköznap délutánonként hallható Class Délután háziasszonya volt a rádió analóg megszűnéséig. Az utolsó egy évben, 19 óra után a 10 perc pihenő című műsorrészben a hallgatók kívánságait teljesítette a Class Délután keretein belül, miszerint melyik dal csendüljön fel a meghirdetettek közül.

Vágó Piros egyéjszakás kalandjairól és a szüzességéről mesél az alábbi videóban:


2016-ban került a Sláger FM-hez, ahol a reggeli műsort vezette Abaházi Csabával. 2017. decemberében köszönt el a hallgatóktól, illetve a rádiózástól. Egészen 2020-ig nem is ült vissza a mikrofon elé, aztán az Abaházi Presszóban jelentette be, hogy a Retro Rádióban tér vissza a rádióhozáshoz. Itt debütált gasztronómiával foglalkozó műsora, a Rádiókonyha, amit most is minden szombaton 10 és 12 óra között hallhatunk a Retro Rádióban, de Vágó Piros hétköznap délelőttönként is beköszön a hallgatók, közvetlenül Bochkor Gábor és Lovász László reggeli műsora után.

A most 50 éves Vágó Piros nem annyira régen vált el férjétől, gyermeke apjától. Nem volt könnyű feldolgoznia, hogy tönkrement a házassága, de hálás a férjének, amiért nem dobálózott sárral a válás alatt. Mostanra viszont újra rátalált a szerelem, akivel tavaly májusban még nem éltek együtt, de már akkor is része volt az életének, megismerkedett Piros fiával, Zalánnal, és közös programokat szerveznek.

 

Vágó Piros a napokban volt Palik Lászlóék vendége a podcast műsorukban, akkor posztolta az alábbi képet.

Így néz ki 50 évesen a Retro Rádió legendás műsorvezetője (Palik László jobbján):

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás