promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rákóczi Feri is visszatérhet hozzájuk? Magyarok ezrei örülhetnek a közkedvelt rádió bejelentésének
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hosszú idő után visszatér a Start Rádió, a 30 éves múlttal rendelkező békéscsabai helyi médiaszolgáltató.

Hatalmas hír érkezett a békéscsabaiak számára. Most ugyanis kiderült, hogy újraindult a Start Rádió a Békéscsaba FM 98,4 MHz-es frekvencián. Mindez egyébként azért is jelentős hír, hiszen a Start Rádió adáscsenddel kezdte az évet és ezután is három hét kényszerszünet következett.

Külön érdekesség, hogy ennél a rádiónál kezdte pályafutását több, nagy ismertségnek örvendő rádiós műsorvezető, köztük a jelenleg a Rádió 1 reggeli műsorában, a Balázsékban hallható Rákóczi Feri is, aki már régóta nem dolgozik a Start Rádiónál de nagyon jó emlékek fűzik ehhez az időszakhoz.

A frekvencia pályáztatásamár  hosszú ideje húzódott. 2022-ben ugyanis olyan rossz feltételekkel írta ki az NMHH Médiatanácsa a 98,4 MHz frekvencia hasznosítására pályázatot, hogy azt minden lehetséges médiaszolgáltató bojkottálta, senki sem pályázott, így azt az eljárást végül pályázó hiányában eredménytelennek nyilvánította a testület.

Ezt követően került sort a most lezárt újabb frekvenciapályázatra, amin a rádiót üzemeltető Mazán Zsolt és a másik pályázó is elindult, miután addigra az NMHH mindenkinek leszállította a frekvencia díját. A frekvenciára végül ketten pályáztak, a Start Rádiót működtető Telekom Békés Kft., valamint a Helyi Média Kft. nevet viselő vállalkozás, de utóbbi kevesebb pontot ért el a pályázaton. A rádióval azonban csak úgy szerződött a Médiatanács, hogy a Start Rádió ideiglenes médiaszolgáltatási jogosultsága először 2023. december 31-én lejárt, így le kellett kapcsolni az adást, amíg életbe lépett az új médiaszolgáltatási jogosultságuk és megkezdhették az újbóli sugárzást.

A Start Rádió ügyvezetője a Media1-nek elmondta, hogy óriási örömükre szolgál, hogy a Médiatanács határozata értelmében 10+7 évre szóló végleges hatósági engedélyt kaptak a folytatásra miután megnyerték a grémium frekvenciapályázatát. Ez pedig azt jelenti, hogy ha minden jól megy, várhatóan még 2041-ben is a független helyi rádiósok által 1994-ben megalapított Start Rádió szólhat majd a viharsarki megyeszékhelyen és térségében ezen a frekvencián.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás