promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Japánban rajonganak ezért a magyar várért, azonnal bele is tették egy animébe
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Japán animében tűnt fel az ikonikus magyar épület.

Hazánk számtalan ikonikus épülete feltűnt már különböző amerikai filmekben, ám arról kevesebbet hallunk, hogy bizony japán animékben is rendszeresen feltűnnek ikonikus magyar tárgyak, kedvelt dolgok, világhírességek vagy éppen magyar épületek és városok is. A Vér és kereszt című anime első évadának harmadik részében Budapest, Magyarország fővárosa kerül bemutatásra, megjelennek ikonikus épületek is, természetesen gyönyörűen rajzolva, így azonnal tudjuk, hogy hol járiunk.

Az epizód lenyűgözően ábrázolja a várost, különös hangsúlyt fektetve néhány híres helyszínre, mint a Keleti pályaudvar, a Lánchíd vagy éppen a Budai vár. Ezek az ikonikus helyek különlegesen életre kelnek az animációban, megmutatva Budapest egyedi szépségét és karakterét. Szent István lovasszobra is feltűnik a képeken, és az animében éppen egy harckocsi parkol az ikonikus szobor előtt.

Budapest amúgy az animében egy találkozás pont az emberek és a vámpírok világa között.

Ám nemcsak Budapest jelenik meg, hanem Székesfehérvár ikonikus épülete is feltűnik, vagyis a Bory-vár. Itt láthatjátok az ikonikus jelenetet, IDE kattintva pedig a YouTube-on még több izgalmas, és sok magyar vonatkozású videót is láthattok.

A várat a köztudat "székesfehérvári Tádzs Mahal"-ként is emlegeti. A Bory-vár a soproni Taródi-várral egyetemben a magyarországi vizionális építészet jelentős alkotása. A vár több mint 30 szobából áll, amelyeknek a nagy része kiállítóterem, ahol csodás festmények és egyéb műalkotások sűrűjében barangolhatunk. Amúgy érdekesség, hogy már 1934-ben Bory Jenő beengedte a látogatókat a lenyűgöző épületbe, személyesen vezetve őket a csodálatos termeken és építészeti megoldásokon át.

Ez az építmény később bekerült a Guinness-rekordok könyvébe is, mint az a legnagyobb épület, amit egyetlen ember teremtett meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás