promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Daniel Radcliffe titokban egy új Harry Potter-filmet forgatott, az eddigi összes szereplőt kihagyta belőle
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Harry Potter filmek sztárja visszatért a gyökerekhez és egykori jó barátjához, akit egy nagy baleset ért. 

A Harry Potter-filmekben a főhős megannyi veszélyes és lenyűgöző tetted vitt véghez, amelyet mondanunk sem kell, hogy nem Daniel Radcliffe, hanem a dublőre hajtott végre. David Holmes kaszkadőrje vállalta a kockázatot, és egészen Harry Potter és a Halál Ereklyéi című filmig dolgozott együtt a filmkészítő stábbal. Sajnálatos módon ugyanis David szörnyű balesetet szenvedett a forgatáson, amely később teljesen megváltoztatta az életét. 

Egy repülős jelenetet gyakoroltak épp, amikor megtörtént a baj, az ilyenfajta elemeket egyébként az egyik legveszélyesebbnek tartják a szakmában. A férfit egy vétlen mozdulat során a falba lökték, kitörte a nyakát, és egy életre lebénult. David, aki jelenleg tolószékben ül, elmesélte, hogy miután a falnak csapódott az ütközőszőnyegen landolt. A kaszkadőr-koordinátor megfogta a kezét, ekkor még meg tudta mozdítani a karját, de az már nem ment neki, hogy megszorítsa a munkatársa ujját. 

Davidet a helyi Watford Általános Kórházba szállították, majd átkerült az északnyugat-londoni Stanmore-i Királyi Nemzeti Ortopédiai Kórházba, ahol az orvosok közölték vele, hogy mellkasától lefelé megbénul, karja és kezei csak korlátozottan mozognak. A kórházban végül a színészek is meglátogatták, ezután pedig Radcliffe jótékonysági aukciót is tartott, hogy  pénzt gyűjtsön David orvosi számláira. 

Daniel és a kaszkadőre jó barátságban maradtak, épp ezért forgatott róla egy filmet. 2023-ban volt az egyik producere Radcliffe a megsérült kaszkadőrről készült dokumentumfilmnek, amely a A felszínen a David Holmes: a fiú, aki élt címet viseli. Mivel ez a film a Harry Potter kulisszatitkaira fókuszál, sem Emma Watson, sem Rupert Grint nem kapott benne helyet. 

Az HBO Max-on látható film bemutatja a két férfi barátságát is, tehát Daniel többször is feltűnik a képernyőn, újra visszatért. A legmeghatározóbb jelenetei a kaszkadőr-koordinátorral, Greg Powell-lel készített interjúk, aki azon a napon volt felelős, amikor Holmes kitörte a nyakát. 

Forrás: Mirror, The Guardian

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás