promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azahriah politikai pályára készül? Újpalotáról a parlamentbe vezethet a fiatal előadó útja
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A rendszerváltás előtt Radics Bélát követelték a pártba, most vajon Azahriah jön?

Egyáltalán nem túlzás a kijelentés, miszerint az idei év Magyarországon Azahriah-é volt. Minden hallgatottság rekordot megdöntött, a Google által közzétett adatok alapján ő volt az a személy, akire a legtöbben rákerestek, és hát ugye a bejelentett Puskás Stadion-ban rendezendő koncertre a jegyek olyan ütemben fogytak, hogy azonnal duplázni kellett, majd rögtön utána triplázni is, így a még mindig csak 21 éves újpalotai előadóművész jövőre 3 koncertet is ad az ország legnagyobb koncerthelyszínén.

Azahriah népszerűsége tehát Magyarországon még sosem látott magasságokba emelkedett, könnyen elképzelhető, hogy például ha Magyarországon közvetlen köztársasági elnök választás lenne, Baukó Attila komoly esélyekkel indulna (emlékezetes volt Majka egyik utolsó párbaja még a Való Világban, ahol a kapott SMS szavazatok alapján 11%-al került volna be az országgyűlésbe az ózdi fenegyerek).

Nem csoda hát, hogy közéleti szereplők igyekeznek megnyerni maguknak Azahriah-t: valószínűleg így eshetett meg, hogy több más zenész kollégájához hasonlóan Azahriah is vacsorameghívást kapott a kormánnyal nem túl szívélyes viszonyt ápoló David Pressman amerikai nagykövettől.

A vacsora az amerikai nagykövetségen került megrendezésre, ahol a nagykövet Bartók Bélát idézve méltatta Azahriaht: Bartók Béla szavai szerint az igazi művészet lényege a szabályok áthágása, és a nagykövet szerint Azahriah egy ritka ügyes szabályszegő.

A többi vendég között ott voltak a Blahalousiana, a Margaret Island és az Ivan and the Parazol tagjai is, akik mind az új generációs zenészek legnépszerűbb előadói közé tartoznak.

Hogy vajon Azahriah politikai pályára lép-e, azt ennyiből nem lehet megállapítani, mindenesetre a közzétett fényképek alapján jól megértették egymást az amerikai nagykövettel.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás