promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Peter Falk a halála előtt elárulta, ezek voltak a kedvenc Columbo-epizódjai
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Talán sokan ezekre tippeltek volna, ezek voltak a legenda kedvencei.

A legendás színész, Peter Falk Columbo hadnagy szerepében a világ egyik legikonikusabb nyomozóját játszotta el, és a szériaelképesztő sikernek örvend mindenhol a világon. Ám nagyon sok különlegesség van a sorozattal kapcsolatban, amelyeket a rajongók sem ismernek teljesen. Az is nagyon különleges a Columbo-szériában, hogy több évtizedig forgatták, az egymástól időben nagyon távol lévő évadokat nézve pedig láthatjuk, hogy mennyit változott a világ bő negyven év alatt, hogy változott az elkövetők stílusa és viselkedése a hosszú időszak alatt.

Ám egy mindig biztos maradt, az hogy nincs tökéletes gyilkosság, és hogy a fifikás hadnagy vigyázó szemei elől nem menekülhet el senki.

A sorozat részei között természetesen nagy különbségek vannak, mindenkinek van kedvence, miközben a rajongók általában azt mondják, hogy igazából mindegyik rész nagyon jó, és mindegyiket már többször ledarálták. Ám az is érdekes, hogy bizony a rendre megjelenő listákban sokszor visszaköszönnek részek, amelyeket általában a legjobbaknak tartanak a nézők.

A világ egyik leghíresebb rajongói oldala, a Columbophile, közölt egy nagyon fontos listát a rajongók szavazatai lapján, ebben így néz ki a top10:

  1. Vihar egy pohár borban
  2. Ahogy a könyvben meg van írva
  3. Kapj el, ha tudsz!
  4. Szemfényvesztő
  5. A szuperintelligens gyilkos csődje
  6. Embert barátjáról
  7. Zavaros vizeken 
  8. Negatív reakciók
  9. Gyilkosság a műtőasztalon
  10. Végzetes gyakorlat

Peter Falk korábban maga is elmondta a kedvenceit, neki a leginkább A vihar egy pohár porban, az Elfelejtett hölgy, A szemfényvesztő és a Személycsere című részek tetszettek.

(via Columbophile)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás