promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális hiba a Columbo-sorozatban, egy magyar szúrta ki a grandiózus baklövést
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Gyilkosság tervrajz alapján című részben láthatjuk a nagy bakit.

Ha van olyan film vagy filmsorozat a világtörténelemben, amelyre rá lehet mondani azt, hogy a rajongók már halálra elemezték az évtizedek alatt, akkor ez a Columbo-sorozat az (Terence Hill és Bud Spencer filmjei mellett), de ez az állítás, ha nem is a világra, Magyarországra biztos, hogy vonatkozik. A rajongók már rongyossá nézték a megunhatatlan epizódokat, amelyekkel kapcsolatban még századszori megnézés után is tudnak újat mutatni. És ez zseniális.

Sőt, a YouTube-on elérhető rengeteg olyan válogatás, amely igazi popkulturális fűzérbe teszi a sorozatot, megmutatva, hogy mely későbbi nagy sztárok jelentek meg például a sorozat egy-egy részében, még akkor fű alatt, csak úgy, észrevétlenül.

De a sorozatban vannak bakik is bőven, amelyekkel korábban mi is foglalkoztunk több cikkben, sőt, van egy nagyon vicces fordítási baki is, ami bekerült az egyik részbe.

Egy olvasónk, Horváth Mihály hívta fel a figyelmünket egy hatalmas bakira, amire nagyon úgy tűnik az internetes keresések alapján, hogy ő lett figyelmes először nemzetközi viszonylatban is, a hiba pedig a Gyilkosság tervrajz alapján című epizódban szerepel. Peter Falk, azaz Columbo arcképe egy olyan helyen kerül elő, ahol egyszerűen nem kellene ott lennie. Mihály kiszúrta ugyanis, hogy amikor egy rendőr igazoltatja a gyilkost, akkor bizony az átadott iratokon, vagyis a jogosítványban Peter Falk arcképe látszódik. Ez pedig pontosan megegyzik azzal az ábrázolással, amely Columbo egyik rendőrségi igazolványában szerepel. A jelentben az is érdekes, hogy a járőr folyamatosan próbálja takargatni ezt a képet, ott járkál az ujja a fotó felett, de vannak pillanatok, amikor bizony kilátszik.

A jelenet amúgy 1:06:30 és 1:06:50 között látható az epizódban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás