promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közös döntést hozott az RTL és a TV2, megszüntetik a közönségkedvenc produkcióikat, egyik sem tér vissza a képernyőre
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy átalakulások lesznek jövőre a műsorstruktúrában.

A 2023-as évben a televíziós szakemberek igazán elkényeztették a magyar sorozatrajongókat: az idei évben több haza gyártású produkciót is láthattak a képernyőn a nézők. Voltak olyanok, amelyek már bejáratott formátumok, így idén már a többedik évadot nézhettük: ilyen volt például a Drága örökösök és a A mi kis falunk, voltak amelyek még csak a második-harmadik évadot élték meg (Brigi és Brúnó, Pepe, Apatigris, Mellékhatás), és voltak idén indult sorozatok is, például az Azahriah szereplésével is készült Valami Amerika, de ilyen friss sorozat volt a Hazatalálsz és a Gólkirályság is.

Most azonban mind három nagy kereskedelmi csatorna, vagyis az RTL Klub, a TV2 és a Viasat 3 is úgy döntött, hogy a jövő évi műsorstruktúrának bizonyos sorozatok nem lesznek részei.

A Pepe a TV2-n futott, a Jásza Mari-díjas színészlegenda, Mucsi Zoltán főszereplésével, spanyol formátumra épült. Az első évad viszonylag jól futott, a vasárnap esti sávban vetített sorozat gyakran megverte nézettségben a konkurenciát, a második évad azonban már nem volt annyira sikeres, mintegy 30%-al csökkent a nézőszám, így a csatorna nem rendelt be új évadot jövőre.

A Brigi és Brúnóval a Viasat 3 egy 20 éves formátumot újított fel, a Szeret, nem szeret címűt, Oroszlán Szonja és Szabó Győző főszereplésével. Különösebb sikert már az első évad sem aratott, ennek ellenére a Viasat berendelt egy második évadot, ám az már tragikus számokat hozott: két hét után átkerült főműsoridőből a reggeli sávba, és jövőre már nélkülözni leszünk kénytelenek.

Az RTL Klubon 2020-ban indult Apatigris nagy népszerűségnek örvendett, azonban a koronavírus-járvány kezdetével a sorozat átköltözött az RTL+-ra. A sorozat hatására a csatorna közlése szerint megduplázódott a streaming szolgáltatásuk előfizetőinek a száma, de a második évadra már jelentősen csökkent a nézőszám. Ennek ellenére a csatorna berendelte a harmadik évadot is. Noha az RTL+ nem tesz közzé adatokat a nézettségről, egyes források alapján úgy tűnik, hogy az RTL jövő évi műsorában nem szerepel az Apatigris, nem fog belőle negyedik évad készülni.

forrás: sorozatWiki

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás