promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Észvesztő dolgot szúrtak ki a híres festményen, a néhai angol uralkodó lábán vették észre a furcsaságot
Borítókép:  Youtube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

VIII. Henrik nem mindennapi dolgot vitt véghez egy, a közösségi oldalakon terjedő bejegyzés szerint.

Fénysebességgel terjed egy fotó az interneten a hírhedt angol uralkodóról, VIII. Henrikről. A férfi, aki közzétette a képet azt állítja, hogy Vlll. Henrik király szandálja egy az egyben úgy néz ki, mint a Greggs pékség népszerű húsos táskája, ami szerinte azt bizonyítja, hogy a király egy időutazó volt.

Az X-en (korábbi Twitter)  a manchesteri származású, Luke tett közzé egy képet az egykori király portréjáról, amelyen rámutatott a lábbelijére. Ez pedig szerinte és sokak szerint feltűnően hasonlít a népszerű péksüteményre. Ez a 16. századi portré pedig a férfi szerint azt bizonyítja, hogy a király annak idején a jövőbe utazott, hogy meglátogassa a brit pékséget.

„Miért néznek ki VIII. Henrik cipői egy az egyben úgy, mint a Greggs húsos táskái?”

- írta a bejegyzésében Luke, amire azonnal válasz is érkezett az említett pékséglánctól:

„El sem hisszük, amit látunk”.

A bejegyzés fénysebességgel kezdett terjedni az interneten, és bizony sokan elgondolkodtak azon, hogy vajon igazak-e az állítások.

Az egyik hozzászóló például azt írta, hogy a ciabatta valójában papucsot jelent, ez pedig egyáltalán nem egy új információ, tehát nem bizonyítja az időutazást. Míg egy másik kommentelő viccesen megjegyezte, hogy ezt csak kevesen tudják, de VIII. Henrik cipellői bizony nagyon finomak voltak.

A Greggs az Egyesült Királyság legnagyobb pékséglánca, amely becslések szerint hetente 1,5 millió húsos táskát ad el – ez évente 145 milliót jelent. A Tudor-ház második uralkodója 1509. április 21-től 1547. január 28-án bekövetkezett haláláig uralkodott. VIII. Henrik nem kevesebb mint hat feleséget elfogyasztott - amiről számtalan filmben és sorozatban megemlékeztek már - és az ő uralkodása alatt vált le az anglikán egyház a katolikus egyházról.

Az említett bejegyzést és a hozzátartozó magyarázatokat az alábbi videóban tekintheted meg részletesebben!

(Mirror)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás