promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
29 hosszú év után több százezer magyar végre megnézheti azt, amit sosem láthatott, mert a történelem közbeszólt
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy generáció retinájába égett bele az a pillanat.

Elképesztő dolog történt 1993. december 12-én, a magyar televíziózás történetének egyik legváratlnabb műsormegszakítása következett be egy gyászhír miatt, ugyanis ekkor jelentették be Magyarország miniszterlenökének, Antall Józsefnek a halálát. Ekkor épp a Kacsamesék című sorozat egyik epizódja ment a televízióban. Hirtelen történt a műsorváltozás, éppen a Gonosz Bálna című epizód ment a tévében, majd nem sokkal rá már Boross Péter közölte az országgal a tragikus hírt.

Egy vakuemlék alakult ki a magyarokban a történés után, ennek hatására pedig az események nagyon sok emberben rögzültek, méghozzá hosszú távon, sokan pedig még most is emlékeznek erre a pillanatra.

Érdekesség, de ezt a Kacsamesék-epizódot később nem adták már le a tévében, sőt be sem fejezték, tehát nem láthattuk soha, legalábbis a tévében nem. Azonban most 29 év elteltével úgy tűnik, hogy eljött az a pillanat, amikor végre meg lehet nézni, mivel a Disney+ streamingszolgáltató repertoárján elérhető ez a rész, ráadásul szinkronosan - írja gigahosszú cikkében a 24.hu. Mint a cikkben megjegyzik azt is, hogy Magyarországon bizony sokak ennek a sorozatnak a képében találkoztak először amerikai rajzfilmekkel, így pedig ez nagyon sokak kedvenc műsora is volt egyben akkoriban a kilencvenes évek elején.

A képernyő éppen akkor sötétült el, amiko Dagobert bácsi azt kiabálta:

"Egy tengeri szörny felfalta a fagylaltomat!"

A lap cikkében még azt is elolvashatjátok amúgy, hogy mi történt a megszakítás után a sorozat hátralévő részében, ha nem akarjátok megnézni az epizódot a Disney+-on.

A megszakítás pillanata elérhető a YouTube-on is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás