promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A történelem híres sorsfordító szeretői, akik a háttérből irányították a pajzán uralkodókat
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összeszedtük a világ leghíresebb szeretőit, akik megváltoztatták a világot.

Ez egy titokzatos, rejtélyekkel övezett világ, tele szenvedéllyel, vágyakkal és titkokkal. A történelemben az uralkodók és politikusok mindig is vonzó, ismert szeretőkkel vették körül magukat, akik a háttérből irányították a sorsukat. Ezek a rejtélyes nők a nép szeme előtt igaz, hogy tündököltek, azonban a háttérben ügyesen titkolóztak. Egykor híres szeretők is a korona révén kerültek hatalomra. Például ott van a rejtélyes Madame de Pompadour, aki XV. Lajos francia királynak sok örömet okozott. 

Pompadour a múzeumok és bálok titokzatos háziasszonya volt, aki lenyűgözően táncolt és elvarázsolta a királyt. Emellett támogatta a kortárs művészeket is.

Egy másik titokzatos szerető a gyönyörű Christine Keeler volt, aki politikai botrányba keveredett, amikor a brit politikus, John Profumo és az orosz kém, Eugene Ivanov közti kapcsolata napvilágra került. Keeler éles elméjével és csábító tekintetével felkeltette a politikusok figyelmét, és tökéletesen átlátta a felső osztály világát is.

Mata Hari sem hagyható ki, a legendás rejtélyes táncosnő és kém, aki a századfordulón hódította meg Európa férfiainak szívét. Hari szenvedélye és veszélyekkel teli élete vonzotta a politikusok és katonatisztek figyelmét. A titok és erő mindig vonzó kombináció, és Mata Hari ebben a művészetben kiváló volt.

Az utolsó, de nem kevésbé fontos személy Wallis Simpson, a modern kor híres szeretője. Néhányan azt állítják, hogy a britek királya, VI. Edward szerelme miatt adta fel trónját. A közvéleményt áthatotta a pletykák és találgatások áradata, amelyek körüllengték Simpson és Edward kapcsolatát.

Ezek a nők titokzatos rejtélyek, amelyek megragadják az emberi képzeletet és kíváncsiságot. A szerelmet és szexuális vágyat testesítik meg, miközben a hatalommal és politikával is játszanak. Rejtett személyiségük vonzóvá teszi őket, ami legendák és mítoszok születéséhez vezetett. Soha ne feledjük, hogy az évszázadok során a szeretők mindig uralták az emberek képzeletét.

Forrás: hubpages

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás