promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lebuktak: megtalálták Antonius és Kleopátra rég elveszett sírját és hamarosan nyilvánosságra hozzák szerelmük titkait
Borítókép:  Egypt Today
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyiptomi régészek közel járnak, hogy felfedezzék a történelem egyik leghíresebb szerelmes párjának titkát. Ezzel eldőlhetnek több száz éve vitatott kérdések. 

Egyiptomi történészek úgy vélik, hamarosan megtalálhatják Marcus Antonius és Kleopátra rég elveszett sírját. A világ egyik leghíresebb szerelmes párja állítólag együtt nyugszanak egy kriptában, amelyet a régészek titokban találhattak meg.

"Antonius és Kleopátra rég elveszett sírját előbb-utóbb feltárják. A temetkezési helyet feltételezések szerint, végül Taposiris Magna térségében, Alexandriától 30 km-re találják"

- mondta Zahi Hawass egyiptomi régész. A nagy régészeti tapasztalattal rendelkező történész így folytatta: "Remélem, hogy hamarosan megtaláljuk Antonius és Kleopátra sírját. Úgy gondolom, hogy ugyanabban a sírban vannak eltemetve." Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy felfedezzük a sír pontos helyét; úgy vélem jó úton haladunk. Már egész pontosan tudjuk, hogy hol kell ásnunk".

Antonius a Caesar halála után kialakult belpolitikai viszály után egy találkozóra hívta Kleopátrát, hogy biztosítsa politikai hűségéről. Ekkor az uralkodónő úgy elbűvölte az új vezért, hogy az egész telet Alexandriában töltötték. Ezek után Kleopátra ikreknek adott életet. Ezek után csak 4 évvel később tért vissza kedveséhez Antonius és ettől kezdve már otthonának tekintette Alexandriát. Később házasságot is kötöttek egyiptomi szertartások szerint. A legenda szerint Kleopátra halálát kígyómarás okozta, szerelme pedig nem tudott tovább élni nélküle.

Egyesek azonban azt állítják, hogy meggyilkolták őket, és feltételezik, hogy a holttestének megtalálása segít bizonyítékot szolgáltatni állításuk alátámasztására. Marcus Antonius, római hadvezér és államférfi volt. Ő kapta meg az irányítást Róma keleti területei felett, amelyek közé tartozott Kleopátra kliens királysága, Egyiptom is.

Mindez néhány nappal azután történt, hogy a kérdéses Kleopátra-helyszín közelében találtak egy II. Ramszesz korabeli ókori királyi csarnokot. A puha téglaépítmények és kereskedelmi negyedek alatt bukkantak rá. A teremben tartották a jubileumi lakomát és más királyi szertartásokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás