promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sylvester Stallonéval ordibált az egyik rajongója, megdöbbentő szavakat vágott a fejéhez a 9 éves kisfiú
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rocky nap volt Philadelphiában, ekkor ugrott elő a sorokból a fiatal rajongó. 

December 3. mostantól hivatalosan is Rocky nap Philadelphiában, az első jeles alkalomra pedig Sylvester Stallone is ellátogatott, aki megható beszédet mondott a Művészeti Múzeum előtt. Ez az emblematikus épület, aminek a lépcsőin felfut Stallone, és lelkesedésében az égbe boxol, majd a későbbi filmekben is fontos szerephez jutnak a lépcsők

A második felvonásban már gyerekek futkosnak Rocky körül, a harmadik részben pedig egy Rocky-szobrot állít a város a lépcső tetejére, ezzel tisztelegve Rocky pályafutása előtt. A szobor a valóságban is létezik, csak nem a lépcső tetején, hanem a  Philadelphiai Művészeti Múzeum előtt kertben, ami mellett mostantól egy Rocky Shop is várja az ajándéktárgyakra vadászó rajongókat.

A Rocky Balboában már sokkal nehezebben megy az idős Rocky-nak a rohanás, de még van benne szufla, legutóbb pedig a Creed végén láthattuk, ahogy Apolló fia támogatásával felcammog a lépcsők tetejére. Stallone az eseményen elmondta, hogy sok helyen járt-kelt már a világban, de ez a 72 lépcső különösen inspirálja, mert mindig mikor feljut a tetejére, különlegesnek, boldognak és büszkének érezheti magát az ember.

A lépcső annyira emblematikussá vált az elmúlt majdnem fél évszázadban, hogy még ma is rendszeresen láthatunk embereket, akik a múzeum előtt futkorásznak és ugrálnak, kezüket a magasba emelve. A Rocky Balboa végén a készítők a stáblista alá be is vágtak egy erről szóló összeállítást:

A sorban a 6., és a Creed filmeket nem számolva utolsó Rocky filmben azonban sokkal emlékezetesebb dolgok is történtek.

Nagyon ritka, hogy egy filmsorozat a hatodik résszel is tudjon valami újat nyújtani, ez a rész azonban egészen különleges abból a szempontból, hogy egyszerre hatja át a nosztalgia, szinte mindegyik jelenete egy korábbi jelenetre rímel az első részből, de közben mégis egy teljesen más történetet mesél el a megöregedett Rocky-ról, aki úgy érzi, van még a pincében, miközben a fiával való kapcsolatát is helyre kell tennie.

Ehhez fűződik ez a megkapó Rocky beszéd, ami rögtön olyan ikonikus státuszba emelkedett, mint a franchise legemlékezetesebb pillanatai:

Stallone és a Netflix nemrég közösen készített egy dokumentumfilmet a színész életéről, a SLY-ból sok egyéb érdekesség kiderül még. Stallone a jeles nap alkalmából újrajátszotta a jelenetet, pontosabban nem ő, hanem egy 9 éves rajongója, aki a tömeg soraiból előlépve lelkes ordítozással mondta el a szöveget. A fiút Ro Knightnak hívják, és valóban nagy rajongó, korábban Stallone is osztott meg tőle videót az Instagram oldalán, tehát a jelenet nem annyira spontán, de attól még így is szívhez szóló, itt lehet megnézni:

Stallone annak ellenére, hogy összeveszett a Rocky filmek producerével, és a további Creed filmekben már nem vesz részt, láthatóan nagyon lelkes volt végig az eseményen, ahol a családja mellett feltűnt Chevy Chase is, ráadásul tolószékben.

A látszat ellenére a 80 éves Chevy Chase nincs annyira rossz formában, legalábbis pár nappal később gond nélkül visszamászott a színpadra a Karácsonyi Vakáció ünnepi vetítésén, miután leesett onnan. A rajongókban egy pillanatra megfagyott a vér, de utána mindenki óriási ovációban tört ki:

Forrás: 24.hu, People

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás