promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sylvester Stallone 47 év után elárulta a Rocky-filmek legnagyobb titkát, a megfejtés felér egy KO-val
Borítókép:  Profilmedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan azt hiszik tudják, hogy Rocky egy híres bokszolóról kapta a nevét, azonban ez csak az igazság egyik fele.

 

Stallone rengeteg ikonikus filmszereppel büszkélkedhet, ott van az idén 30 éves A pusztítóbólJohn Spratan karaktere (a jeles jubileum alkalmából mi is írtunk a filmről, lásd lejjebb), ott van John Rambo, akinek az eljátszása idővel felért egy hadüzenettel a színész szárnyait bontogató Arnold Schwarzenegger felé, de mindenekelőtt Rocky Balboa az a figura, aki a legnagyobb hatást gyakorolta nem csak a filmiparra és a popkultúrára, hanem a színész életére is, és aki legelőször eszünkbe jut Stallone-val kapcsolatban

Ez nem véletlen, hiszen már 8 alkalommal is eljátszotta az aranyszívű bokszolót, de a 77 éves színész idős korában sem lassít. Idén már a 4. részt forgatta a Feláldozhatókhoz, a SkyShowtime-ra felkerült egy családjával közös reality, a The Family Stallone, most pénteken pedig érkezik a Netflix dokumentumfilmje is, a nemes egyszerűséggel csak SLY címet viselő életösszegző mű. 

Ennek kapcsán került elő egy régi titok, amiről eddig nem nagyon beszélt még Stallone, miszerint Rocky nevének eredete nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt eddig tudni véltük. Mielőtt azonban rátérnénk erre a frissen felmerült rejtélynek a fefedésére, itt még megnézhetjük a  film szinkronos előzetesét:

 

A legnagyobb Rocky rajongóknak biztosan nem újdonság, hogy Stallone nem csak főszereplője volt a legelső Rocky filmnek, hanem forgatókönyvírója. A nehéz sorból származó sztár élete maga az amerikai álom: korábban alig akadtak számára szerepek, ezért írt egyet magának, amibe belesűrítette minden vágyát és elkeseredettségét, majd egy csapásra világsztárrá vált.

A csúcsra jutásnál azonban csak egy dolog nehezebb: ott maradni.

A Rocky filmek ezt a hullámzást is szépen lekövetik, mindig van valamilyen új kihívás, vagy egy új gödör, amiből ki kell mászni.

Azt már régóta tudni lehetett. hogy Rocky karakterének megalkotásában Stallonét sok ihletet adott a szintén olasz származású Rocky Marciano, az eredeti olasz csődör, akiről Rocky a nevét kapta. Arról azonban eddig nem esett szó, hogy honnan jön a Balboa név? Nos, a megfejtést ismét Stallone életében kell keresni.

Történt ugyanis, hogy Sly Henry Winkler színésztársánál szerette volna meghúzni magát pár napig, mikor lerobbant az autója a számára akkor még szinte teljesen ismeretlen Hollywoodban. Winkler azonban bármennyire is szeretett volna segíteni a kezdő színésznek, nem tudott menedéket adni Stallonénak, aki ezért egy motelbe kényszerült arra az időre, amíg nem talált egy olcsóbb lakást a külvárosban.

A lerobbant ingetlan egy utcányira volt a Balboa Boulevardtól, ami annyira megtetszett a színésznek, hogy később felhasználta a Rocky forgatókönyvében is. Amíg tűkön ülve várjuk, hogy elérhetővé váljon a SLY, érdemes megnézni az Rocky első részének 40. évfordulója kapcsán forgatott RTL-es riportfilmet, amiből számos egyéb érdekesség kiderül még:

Forrás: BNN Breaking

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás