promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghökkentő jelenet a magyar tévében, átvette a műsor irányítását az izomkolosszus sztár, Jean-Claude Van Damme a kilencvenes évek legváratlanabb videójában
Borítókép:  AMAZON PRIME VIDEO/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez volt a kilencvenes évek egyik legváratlanabb pillanata, amelyre százezrek emlékezhetnek még most is.

Jean-Claude Van Damme a nyolcvanas és kilencvenes évek egyik legnagyobb akcióhőse volt, mozifilmek garmadájában játszott. Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone mellett az egyik legikonikusabb szerepkörű hős volt a mozikban, később pedig együtt játszott velük a Feláldozhatók című monumentális alkotásban is.

De Jean-Claude Van Damme elképesztő módon szerepelt a magyar tévében is, és a kilencvenes évek egyik legikonikusabb beszélgetését, illetve felvezetését is neki köszönhetik a magyar tévénézők.

A Friderikusz Showban.

A kilencvenes évek a magyarországi televíziózás egyik fénykora volt, a Friderikusz Show pedig az egyik csúcsteljesítménye a showműsor műfajának hazánkban. A kilencvenes években elképesztő sztárokat látott vendégül a műsor keretein belül Friderikusz Sándor, és néha igazán meghökkentő helyzeteket kreáltak a showműsorban. A nézők pedig felhőtlenül szórakozhattak a tartalmas beszélgetéseken is, de mindig volt valami kis csavar, David Hasselhoff esetén például KITT magyar hangját hallhattuk néha megszólalni, miközben ment az interjú.

A Friderikusz Show egy late night talk show volt 1992 és 1997 között, száz epizóddal hat szezonon át, és tényleg a legnagyobb sztárok jelentek meg benne. A Friderikusz Show egyfajta ablak volt Amerikára a magyar nézőknek, itt láthatták beszélni azokat, akikkel  az elmúlt évtizedekben nagyon sokszor találkozhattak a tévében, filmekben és sorozatokban. Közelebbről ismerhettünk meg rengeteg sztárt, és persze sokkal közelebbről is, hiszen nagyon személyes dolgok kerültek elő a showműsorban.

Mégis hogy jelent meg a műsorban Jean-Claude Van Damme?

Elképesztő koreográfia révén, berúgta az ajtót, miközben földre vitte a biztonságiakat, majd leült Friderikusz Sándor helyére, és zseniális magyarsággal felkonferálta a műsort.

Nagyon sokszor jelennek meg olyan cikkek, hogy egy-egy nagy sztár, így többek között Sylvester Stallone magyarul beszél a filmjeiben, és hogy ezt mennyire fura hallani, ám Jean-Claude esetében ez tényleg nagyon jó, szinte olyan, mintha mindig is tudott volna magyarul.

A kiejtés perfekt, a show lenyűgöző, és itt meg is nézhetitek, hogy zajlott mindez 1997-ben, amikor sokkal váratlanabb hatása volt egy ilyen kis belépőnek, felvezetőnek, mésg sokkal jobban hozzá voltak szokva a nézők a hagyományos keretekhez:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás