promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A fél ország ezt a sorozatot várja 2024-ben, brutális előzetese mindenkit felcsigázott
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez lesz 2024 egyik legjobban várt streaminges produkciója.

A Trónok harca hatalmas rajongóbázist épített ki magának az évek során, így nem csoda, hogy oly sokan várták az előzménysorozatként szolgáló Sárkányok háza 1. évadját. Az HBO Maxon debütált széria szerencsére nem esett bele abba a csapdába, amibe az anyasorozat, hiszen míg a Trónok harca utolsó három évadjához már nem volt regényalap, addig a Sárkányok háza forgatókönyve George R. R. Martin Tűz és vér című, rég elkészült műve alapján készült, ami 2018 óta kapható a könyvesboltokban.

A Targaryenekre fókuszáló produkció első évadja igen sikeres lett - nemcsak az HBO-n, de az HBO Maxon is milliók követték figyelemmel az epizódokat -, így nem kellett sokat várni a bejelentésre, hogy elkészítik a folytatást.

A Sárkányok háza ugyebár 200 évvel a Trónok harca (vagy hát A tűz és jég dala) eseményei, illetve 175 évvel Daenerys Targaryen születése előtt játszódik. Az első évadban megismertük I. Viserys királyt, aki minden áron arra törekedett, hogy jó uralkodó legyen és összetartsa a családját. Ennek érdekében még öccsével, Daemon herceggel is összerúgta a port, illetve a trónt szeretett lányára, Rhaenyrára akarta hagyni, aminek nagyjából senki sem örült már csak a hagyományok miatt sem. A király legfőbb tanácsadója, Ser Otto Hightower viszont kapott az alkalmon, lányát, Alicentet benyomta a hatalomba királynőként. Eredetileg jól kijött Alicent és Rhaenyra, de miután gyerekeik megszülettek és felcseperedtek, szabályosan ellenségekké váltak a vastrónért folytatott küzdelem során, hogy az évadzáróra a vérbosszú gondolata is megfogalmazódjon Rhaenyra fejében a puccs és fia meggyilkolása hatására. Szóval a második évadban sok vér fog folyni, efelől ne legyenek kétségeink! Na meg a sárkányok tánca kezdetét veszi.

A sorozat 2. évadjának forgatása idén áprilisban indult, és mivel a szereplőgárda csupa angol színészből áll, így nem érintette annyira a júliusban kitört sztrájk. Tehát a forgatási munkálatok a nyári időszakban is normális kerékvágásban tudtak haladni, ennek fejében pedig nem kell kitolni a 2. évad premierdátumát sem.

A 2024-es év egyik legjobban visszavárt sorozatához meg is érkezett az első, igen brutális előzetes, ami egy vérben úszó és tűzben lángoló háborút vetít előre.

A jövő nyáron érkező új szezonba az alábbi videóban nézhetünk bele (magyar felirattal is), és bizony már ettől a másfél perctől leesett az állunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás