promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azahriah váratlan helyről kapott kéretlen tanácsot, ezt senki sem mondta még az énekes arcába
Borítókép:  RTL
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azahriah egymás után kapja a kéretlen jó tanácsokat, elképesztő sikeréhez hozzászólt már Majka, a Quimby, Mester Tamás, Geszti Péter, Zalatnay Sarolta, Zámbó Krisztián, és most már Kovács Kati is.

Kovács Kati dalain generációk sokasága nőtt fel, ő a hazai könnyűzene egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb hatású énekesnője, a 60-as évektől kezdve rengeteget olyan legendás együttesekkel, mint az Illés, a Metró vagy az Omega és az LGT.

A lassan a 80. életévét betöltő énekesnő még most is folyamatosan koncertezik, de a legfiatalabb generációk érthető módon már kevésbé ismerik, inkább a szülők és  a nagyszülők kapják fel a fejüket, ha Kovács Kati megszólal.

Ezúttal Azahria triplázásához szólt hozzá ő is, miután már a magyar könnyűzene felének volt már valami hozzáfűznivalója az elképesztő sikerhez, olyan ugyanis még sosem történt, hogy egy magyar előadó egymás után háromszor is telt házas Aréna koncertet csináljon,

Baukó Attila zenéje iránt viszont akkora az érdeklődés, hogy lassan a harmadik koncertre is elfogynak a jegyek. Majka vagy Zalatnay Sarolta mellett eddig talán Mester Tamás mondta a legérdekesebbet:

Kovács Kati elárulta, hogy Azahriah zenéje nem az ő fülének való, de ha valaki ekkora tömegeket mozgat, az bizony elismerésre méltó, ő ennek a korszaknak az abszolút győztese. Az elismerés mellé azonban Kati egy szakmai szempontra is felhívta a figyelmet, amire a legtöbben talán nem is gondolnak.

"Nagyon vigyázzon magára. A tripla Arénával ugyan örökre beírja magát a zenei élet történelemkönyvébe, de hogy mindhárom napot tisztességesen végigcsinálja, vigyáznia kell a hangjára, különben már a második nap be fog rekedni, a harmadikon pedig végtelenül fog fájni neki."

A Story magazin Kovács Kati mellett két másik tapasztalt nagy öreget is megkérdezett Azahriah munkásságáról, Frenreisz Károly rockzenész (aki a Valami Amerika TV sorozatban is feltűnt idén az RTL+ műsorán, ennek ugye Azahriah énekli a főcímdalát, lásd cikkünk legalján a videót) egészen el volt ragadtatva Azahriah sikerétől:

"Ez már nem egy zenész, zenekar története, hanem ez maga az Azahriah-jelenség.

Végül Bódi Gusztit is megszólaltatta a lap, akik hiába próbált jegyet szerezni a tripla Aréna-koncertre, 150 ezredikek voltak a virtuális sorban. A Bódi család imádja Azahriah zenéjét, és egyszer szeretnének eljutni egy koncertre, már csak azért is, hogy személyesen súgják a fiatal tehetség fülébe:

a magyar és angol dalszövegei mellett cigányul is énekelhetne!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás