promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Külföldön Magyarországról egy játékban rettenetesen nehéz kérdést tettek fel, lehet, te is belebuksz
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így teszik próbára az embereket, de lehet, hogy még te sem tudod a választ.

Számtalan olyan kis embert próbáló játék van szerte a neten, amellyel fel lehet mérni, hogy egyes országokat mennyire ismerik a világon, és sokszor ezek a kis tesztek azért is érdekesek, mivel ma magunk, akikről felteszik a kérdést, is érdeklődünk afelől, hogy bizony mely kérdések kerülnek be egy-egy ilyen kérdésbankba. Nos, a legtöbbször ismételt kérdések általában Magyarország földrajzára vonatkoznak, sőt, a legtöbbet feltett kérdés az, hogy mi Magyarország fővárosa. És persze azt gondolnánk, hogy ez az a kérdés, amelyre még a külföldiek sem tudnának helytelen választ adni.

A legtöbbször pedig így is van, ám még nagy, élő showműsorokban is előfordul, hogy bizony valaki eltéveszti a földrajzi kérdésre adott választ, és ha még látványosan is sikerül ez, akkor nagyon virális videó születik egy-egy ilyen bakiból a YouTube-on. Szóval, melyik európai ország fővárosa Budapest?

Íme a válasz, amely nem könnyen születik meg:

Nos, vannak fent ezen kívül is nagyon érdekes kérdések, és egy pár kérdésből álló játékban olyanok jönnek velünk szembe, hogy például mi Magyarország nemzeti madara, vagy éppen mi Magyarország nemzeti virága. Persze ezek már csak azok után, hogy az általános műveltségre vonatkozó kérdések kifutottak, így a földrajzi határokra, a népességre és a lakosságszámra, no meg a fővárosra vonatkozó kérdések lefutottak.

És, hogy pontosan mi hazánk nemzeti fafajtája? Erre valószínűleg segítség nélkül nagyon sokan adnának rossz választ. Nos, a videó után elmondjuk nektek, de közben próbára tehetitek magatokat, hogy mennyire tudjátok a kérdésekre a válaszokat:

A kérdéssor kiötlői a nemzeti fafajta kapcsán az akácra gondoltak, az akácra, amely 2014-ben lett hungarikum amúgy. Az akácnak óriási szerepe volt korábban a mozgó homok megkötésében is hazánkban. A hungarikumok közé sorolható az akácméz is 2014 óta. A magyar vagy fehér akác a 18. században jött hazánkba, először Erdődy gróf pozsonyi kertjében telepítették be.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás