promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tombolnak a szülők miután korhatáros filmet vetítettek az iskolában, a diákok rémülten takarták el a szemüket
Borítókép:  Profilmedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egészen elképesztő eset történt egy iskolában, a figyelmetlen tanár nem akármilyen horrorfilmet játszott le a negyedikes gyerekeknek.​

Miami Springs, hétfő délután. A negyedik osztály diákjai izgatottan várják a matekórát. El lehet tenni a számológépet és a feladatgyűjteményt, nem kell röpdolgozat vagy felelés miatt feszengeni, az el nem készült házi feladat is elkészül majd másnapra. Nincs mitől félni, ez a hétfő egy jó napnak indul, mivel a matekóra filmnézéssel fog telni. Ráadásul nem is akármilyennel: a diákok maguk választhatják ki, hogy melyik "mesét" nézzék. Óriási hangkavalkád veszi kezdetét, mindenkinek van egy-egy jó ajánlata, végül a filmes kérdésekben szakavatott tízéves véleményvezérek akarata érvényesül. 

A választás a Micimackó: Vér és méz című alkotásra esik. A matektanár összeráncolja a homlokát, de végül elhessegeti furcsa gondolatait, és a gyerekek ítélőképességében bízva beteszi a filmet. Vér és méz, szól a titokzatos alcím, na de hát mit jelenthet mindez? A borítón nincs semmilyen korhatárbesorolás. A film érdekesen indul, Róbert Gida már egyetemre jár, és magára hagyta a Százholdas Pagony lakóit. Aztán a kedves mese elképesztő vérengzésbe fordul, mert Micimackó és Malacka bizony nagyon pipák Róbert Gidára, amiért magukra hagyta őket.

Az első jelekre már többen is rémülten takarják el a szemüket, hogy megkíméljék magukat a vásznon látható öldökléstől, de a tanár erre még nem figyel fel. Örül, hogy a gyereket leköti valami, amíg ő haladhat a másik osztály dolgozatainak a javításával.

Legalább 20 perc telik el, mire a jóravaló matektanár is érzékeli, hogy a ravasz gyerekek választása - hiszen ez pont az a kor, mikor rátermettségünket, bátorságunkat, vagányságunkat többek között úgy próbáljuk bizonyítani, hogy tiltott dolgokat nézünk, művelünk - talán mégsem való az iskola falai közé, de még inkább ilyen fiatalkorú gyerekeknek. Ekkor már többen rettegve nyüszítettek, volt aki sírva fakadt.

A szülők utána felháborodva hívták fel az iskolaigazgatót, mert a horrorfilm sokakban maradandó lelki károsodást okozott - számolt be róla a CBS News. Bár a tanár azzal védekezett, hogy a filmen nem volt korhatár besorolás, és nem is ő választotta ki, hogy mit nézzenek, az eset elképesztő nemtörődömségről ad tanúbizonyságot. Az a helyzet, hogy én is totálisan ki lennék borulva, ha a lányom azzal jönne haza, hogy a matekórán egy jó kis belezést néztek a lányokkal.

Majd megszakadunk, hogy a gyerek lehetőleg a korának megfelelő tartalmakkal találkozzon, ennek fényében lessük izgulva, hogy mit talál meg a Netflixen vagy a Disney+-on (tudatos szülőnek álcázva magunkat persze erősen korlátozzuk, hogy mit nézhet, de jobban jártunk volna, ha soha nem is szerez tudomást ezeknek a létezéséről), milyen videókat osztanak meg vele a barátai a mobiltelefonjaikon (a mi lányunknak persze nincs még, de már rongyosra rágta miatta a fülünket), legutóbb pedig épp a könyvesboltban ácsorogtunk háromnegyed órát, mire végre dűlőre jutottunk, melyik lehet a legjobb szorongásoldó mesekönyv a gyerek 10. születésnapjára. Van oka a szorongásra, az élet kemény, és mi sem vagyunk egy tökéletes család, de legalább az olvasást sikerült megszerettetnünk vele (bár lehet ez is inkább az osztálytársak érdeme, akik megmutatták neki a Mágikus állatok iskolája könyvsorozatot).

Mégis sutba dobhatnánk minden igyekezetünket, ha ilyen velünk is megtörténne. A floridai iskola elnézést kért a szülőktől, és biztosította őket, hogy az érintett gyerekeket szakemberek fogják figyelni, és akinnél szükségét érzik, az mentálhigéniás segítségben fog részesülni, . Szép gesztus, de ha velem történne meg, egy pillanatra sem nyugtatna meg, ordibálva küldenék mindenkit melegebb éghajlatra. Utána pedig fognám a kerti láncfűrészt, és otthon keresném a szóban forgó idiótát...

Ezen a ponton persze lehet, hogy én is túl sok horrorfilmet néztem 10 évesen. 

A Micimackó: Vér és méz földjén egyébként az izgalmas koncepciója ellenére egy csapnivalóan rossz film, én 20 perc után nem azért nyomtam ki, mert annyira sokkolt, hanem mert annyira kínosan nem tudtak mit kezdeni a jó ötletükkel. A film a legnépszerűbb "filmnaplós" adatbázis, a Letterboxd értékelései alapján rögtön felkerült a Collider minden idők legrosszabb horrorfilmjeit rangsoroló listájára is. A Letterboxd nézői értékelések alapján ugyanis a Micimackós horror az előkelő harmadik helyet csípte meg. A filmet Magyarországon is forgalmazták, és már készül a folytatása.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás