promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A pénztárcánk bánhatja a Spotify új fejlesztését?
Borítókép:  Profilmedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Spotify alkalmazásában árulkodó kódrészletet találtak, lehetséges hogy a mesterséges intelligenciát is felhasználják hozzá.

Úgy tűnik a Spotify csapata egy sor praktikus mesterséges-intelligencia-alapú eszközön töri a fejét.

Spotify + ChatGPT

Azt már biztosan tudjuk, hogy a Spotify fel szeretné használni a ChatGPT új funkcióját, aminek köszönhetően a chatbot látni, hallani, és beszélni is képes lesz. A Spotify a közelmúltban az angol nyelvű podcastoknál kezdte el tesztelni az új funkciót, egyelőre még csak francia, német és spanyol nyelvre fordítva folyik  a tesztelés.

MI alapú lejátszási listák

Az applikáció kódjában a múlt héten olyan kódrészleteket is találtak, ami arról árulkodik, hogy a jövőben mesterséges intelligencia segítségével hozhatunk majd létre lejátszási listákat a streaming platformon, mindössze néhány parancs alapján.

Ebből még nem kikövetkeztethető pontosan, hogy hogyan fog működni a funkció, de elég valószínű, hogy a Spotify MI-je az általunk hallgatott zenei stílusokból, konkrét zeneszámokból, tehát a hallgatási előzményeink alapján fogja összeállítani a lejátszási listák pontos tartalmát. A TechCrunch azt írja, hogy hasonló funkció már létezik a Spotify-on Niche mixes név alatt, de ennek nem MI az alapja, hanem a mi leírásainkat követi csak az algoritmus.

Prémium minőség, prémium ár

Most azonban újabb MI-alapú fejlesztés nyomaira bukkantak rá a szakemberek, a régóta rebesgetett 24-bites, veszteségmentes zenehallgatás is elérhetővé válhat hamarosan. A fejlesztéssel csak egy bibi van,, hogy jelenleg "szuperprémium" névre hallgat, ami pontosan azt jelenti, amit a neve is sugall: egy új, drágább előfizetési opciót, amiért állítólag havonta 20 dollárt fognak kérni. Ez forintra átszámolva több mint 7000 forint, ami elég borsos ár a jelenlegi 2000 forintos előfizetési díjjal szemben.

Az új funkciók egy része fel-fel bukkan itt-ott, tehát egyértelműen folyik a tesztüzem, a felhasználók közül főleg a veszteségmentes opcióval találkoztak sokat. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ez a fejlesztés tényleg egy prémium csomag része lesz-e, mindenesetre a konkurens Apple Musicban ugyanez az alapdíjért is jár minden előfizetőnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás