promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ők idén a leghallgatottabb előadók Spotify-on
Borítókép:  Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha most felmész az Instagram-oldaladra, garantáltan lesz legalább egy ismerősöd, aki megosztotta, hogy ő kiket hallgatott idén a legtöbbször a Spotify-on. De vajon kik azok, akik a legtrendibbek? 

Mielőtt végig görgetnéd a listát, fontos elmondani, hogy az idei év rendkívül erős volt, zenei fronton. A karantén és a vírus miatt annyira sok ideje szabadult fel a dalszerzőknek és előadóknak, hogy szinte egymást érintve pakolták fel az újabbnál újabb trekkeket. 

A listából kiderül, hogy még mindig főként a pop uralja a piacot, maga mögé utasítva a mostanában nagyon felkapott trap zenéket. Mindemellett, ha ez még egyelőre nem is mutatkozik meg annyira számokban, jönnek vissza a korábbról ismert zenei stílusok, így a rock és a punk is okozhat majd meglepetéseket 2021-ben.

Na, de lássuk milyen dalokra és előadókra kattantak rá idén a legtöbben!

Elsőként egy globális toplista jelent meg, amely szerint az új évtized első évének leghallgatottabb előadója végül Bad Bunny lett. Dalaira több mint 8,3 milliárd alkalommal esett a felhasználók választása. Az elképesztő az egészben, hogy ezzel a legjátszási számmal csaknem 2 milliárddal előzte meg a tavalyi győztest, Post Malonet. 

A második helyen, már egy, a magyar hallgatók számára ismertebb név végzett, Drake személyében.  

Végül pedig azt is megtudhattuk, hogy az év legsikeresebb dala Spotify-on, The Weeknd, Blinding Lights című slágere lett, aminek tudatában mostmár jogos lehet az énekes felháborodása, annak kapcsán, hogy idén egyetlen egy Grammy-díj kategóriában sem jelölték. 

Te miket vagy kiket hallgattál legtöbbször idén? Oszd meg velünk Facebook-kommentben! Ha pedig érdekel, hogy milyen újdonságra készül a Spotify a jövőben, az alábbi cikk pont neked való!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás