promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az évszázad hazugsága terjed a világhálón, gyanútlan tömegek dőlnek be a karácsonyi porhintésnek
Borítókép:  Profilmedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Készül az Igazából szerelem folytatása, Hugh Grantel és Liam Neesonnal. Érkezik a Szörnyecskék 3 és a Labirintus 2 is. Na persze! Alaposan át lettünk ejtve!

Az Igazából szerelem a karácsonyi limonádék koronázatlan királya, pedig a mezőny igencsak erős. A 2003-as film ún. multiplot történetszövést alkalmaz, több, egymáshoz csak nagyon lazán kapcsolódó történetet mesél, amik mind a karácsonyi időszakban játszódnak. A film akkora népszerűségnek örvend, hogy a TV-csatornák még ma is nyakra-főre sugározzák minden ünnepi szezonban, évről évre.

Richard Curtis író-rendező alkotásában mindenki talál magának legalább egy karaktert, akivel könnyű azonosulni, ezek között vannak mélyebb, drámaibb szálak, és sokkal könnyedebb hangvételű, vicces gegek is. Van kihez Liam Neeson gyászoló apukája áll közelebb, van akihez Hugh Grant félszeg miniszterelnöke, van akihez Billy Night kiégett rocksztárja.

A film sikerét viszont mégis inkább az adja, hogy miközben az Igazából szerelem egy vérbeli karácsonyi film, valójában elég önironikusan viszonyul saját magához, többször idézőjelet használ a karácsonyi témával kapcsolatban (lásd Billy Night karácsonyi slágerét, Rowan Atkinson ékszerészét, vagy a karácsonyi műsort), és nem fél rámutatni az ünnepi szezon fájdalmasabb oldalára  se (Emma Thompsont megcsalja a férje, az egyik szereplő reménytelenül szerelmes legjobb barátja újdonsült feleségébe, Keira Knightley-ba).

Az Igazából szerelmet tehát lényegében mindenki szereti.

Sokan pedig abszolút vevők lennének egy folytatásra is, dacára annak, hogy a film  kerek története nem különösebben kiált után, és sajnos már Alan Rickman sincs közöttünk, illetve Hugh Grant sem olyan hiteles már a sármos hősszerelmes karakterében, mint a 90-es és a 2000-es években volt (nem is véletlenül bújuk egyre gyakrabban rosszfiúk bőrébe inkább). 

A Social Junkie oldal viszont a napokban megírta, hogy a filmnek érkezik a folytatása, aminek a Facebook kommentek tanulsága szerint rengetegen megörültek, a legtöbben nem is sejtik, hogy ez csak egy kattintásvadász átverés. Rengetegen megírták például, hogy már nem győzik várni, mikor érkezik végre a film.

Alaposan át lettek ejtve, mert ha figyelmesen elolvassuk a cikket, kiderül, hogy nincs mögötte forrás, ráadásul az alkotók egyike se reagált semmit a bejelentésre, Richard Curtis egyébként is két karácsonyos projekten dolgozik jelenleg, egy klasszikus kis hableány feldolgozás mellett.

A Social Junkie olyan messze van Hollywoodtól, mint Makó Jeruzsálemtől, még az is képtelenség, hogy pletykákra hivatkozzanak, mert ahhoz ki kellene mozdulni a négy fal közül.

Kicsit jobban elmerülve az oldalban, gyorsan kiderül, hogy a Social Junkie tulajdonképpen erre szakosodott, sikeres filmek nem tervezett folytatásaival verik át a gyanútlan olvasókat. Tulajdonképpen a rajongók vágyálmaira játszanak rá, mikor megírják hogy jön az újabb Reszkessetek betörők Macaulay Culkinnel, a Labirintus 2, vagy a Szörnyecskék 3.

A Social Junkie szerint minden létező karácsonyi filmhez most készül az újabb folytatás.

Ami még viccesebb, ha számba vesszük, hogy az Igazából szerelemhez egyébként készült egy nem hagyományos értelemben vett folytatás: a stáb néhány tagja pénzgyűjtés céljából forgatott 2017-ben egy kisfilmet a Piros Orr alapítványnak, amiből több karakterről is kiderül, hogy telt az elmúlt 15 éve.

Ha viszont elszakadunk kicsit a karácsonyi tematikáktól, akkor olyan hírt is láthatunk a Social Junkie oldalán, hogy a John Wicknek nem csak az 5. része jön hamarosan, hanem a 6-7-8-9. is! Szenzációs, a Titanic 2-ről is van valami jó hírük?Néha azért írnak igazat is, a Bajos Csajoknak tényleg készül a musical változata.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás