promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A huncut apáca szörnyen megkívánta a plébánost, azóta is szedi gyanútlan áldozatait
Borítókép:  wallpaperflare.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Démonok között univerzuma megtörtént eseményeket dolgozott fel.

Valak, a démon története a Warren házaspár beszámolója alapján vált ismertté, akik a világ leghíresebb paranormális nyomozói voltak. A házaspár történeteit az Anabelle baba horrorisztikus storyjával kötötték össze, ugyanis ez volt az első olyan eset, amit majdnem pontosan úgy adtak vissza a mozivásznakon, ahogyan az valójában megtörtént. Természetesen rengeteg részlet homályba veszett és sok kérdést ölelt fel, de ez pont elegendő volt ahhoz, hogy emberek millió keressenek rá az interneten Ed és Lorrain Warren munkásságára.

Így találkoztak a horror rajongók 2018-ban a Démonok között univerzum következő részével is, ami az Apáca alcímet viselte és az óriási siker 350 millió dollár bevételt hozott a film készítőinek. A történet szerint egy sötét entitás, nevezett Valak, hosszú generációkon keresztül kísértette a Hodgen családot, aki egy apáca megszállójaként a való életben is megjelent Lorrein Warren előtt. Pontosabban Dél-Angliában találkozott vele a házaspár női tagja az 1970-es években egy kolostorban, ahol a helyi elbeszélések arról szóltak, hogy egykoron befalaztak az épületben valahol élve egy apácát, akinek az volt a bűne a beszámolók szerint, hogy

a helyi plébánossal folytatott igen forró és természetesen titkos viszonyt.


Valak nevét már a középkori grimoárokban is jegyezték és úgy tekintettek rá, mint a démoni világ egyik leghatalmasabb lényére, aki öngyilkosságra buzdítja kiszemelt áldozatait. Azonban bizonyára az sokaknak feltűnik, hogy a démon és az apáca története nem igazán passzol össze.

Ennek egyetlen magyarázata van: a démon nevét egyszerűen csak felhasználták a film készítői a borzalom megtestesítése céljából és karakterét az angol apáca karakterébe ültették át, amely így sokkal ijesztőbb és rejtélyesebbé vált a a horror kedvelő mozinézők legnagyobb örömére.

A démoni apáca története idén szeptemberben innen folytatódott tovább a második résszel, ami bár nem akkora siker, azért szintén szép számokat produkál.

Az apáca 2. jelenleg 215 milliós bevételt hozott a stúdiónak.

A film magyarországon is jól nyitott, hosszú hetek óta ez volt az első bemutató, ami meg tudta előzni a nyár legnagyobb slágerfilmjét, a Barbie mozit. Az apácás folytatás azonban a kritikák és a nézői visszajelzések alapján már magasan túltesz rosszhírű elődjén, ami 24%-ot kapott a kritikusoktól, és 35%-öta közönségtől. Az új rész ezzel szemben 52%, illetve 73%-os áll a Rotten Tomatoes oldalán, tehát máris biztosra vehetjük a folytatást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás