promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durva bakit követtek el a Barbie és az Oppenheimer premierjével - így lesz rózsaszín az atombomba
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világ mozinézői régóta lázban égnek, azonban július 21-én vége a várakozásnak és minden kiderül.

Régen volt mozitörténetileg ennyire erős nyár, mint ez a mostani július. Két hatalmas stúdió is kitűzte zászlóshajónak szánt filmje premierdátumát, amit gondolom pontosítás nélkül is tudnátok, de azért leírom: nyár idusán érkezik a Barbie és az Oppenheimer, amik műfaját tekintve nem is állhatnának messzebb egymástól.

Akkor mégis hogyan született meg a sokak által ismert Barbenheimer névösszeolvadás, ami köztudottan a kézenfogva járó összegyógyult párokra van kitalálva? Mondjuk is.

Cristopher Nolan - aki minden túlzás nélkül az egyik legtermékenyebb és legelismertebb rendező - jegyzi az Oppenheimer című filmet, ami az atombomba feltalálását állította a történet középpontjába. A rendező jelenleg az Universal stúdió égisze alatt készíti a filmjeit. Azonban korábban, a Tenet című sikerfilmje előtt a Warner Bros.-nál volt szerződtetve, ami most szintén egy gigaprodukcióval készült a nyárra: ez a Barbie.

A két film közé felépített hatalmas hype-ot és a háborús teóriákat többen is meglovagolták, de egyértelműen a mozik lesznek ennek a nagy nyertesei: az AMC mozi például dupla jegyeket kezdett árusítani a két filmre. A kampány rögtön nagyon népszerű lett, 40000 darab kelt el belőle a premier hétvégéjére. A két filmet matinéban is vetítik, mivel sok kisgyermekes családot is várnak, ami az Oppenheimer témáját tekintve elsőre szokatlannak tűnhet.

Matt Damont - aki az Oppenheimer egyik főszereplője - is megkérdezték a két film háborújáról, illetve arról, hogy a lányait melyik film érdekli. A színész azt válaszolta, hogy ezen nem aggódik és ha a lányait a Barbie érdekli, akkor bizony két filmet fognak megnézni (utalva ezzel arra, hogy Nolan filmjére is elviszi őket az édesapjuk).

A marketingesek álma lehet, ami most történik: a két film rajongótábora egymást gerjeszti, rengeteg póló, bögre és ajándéktárgy készült el a két film összemosásából és megfeszített figyelemmel követik az emberek a két médiaóriás minden lépését.

Itt megnézhetitek mindkét film előzetesét és mindenkinek azt javasoljuk, hogy ne válasszatok a két film között, hanem nézzétek meg mind a kettőt. Mi is így fogunk eljárni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás