promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hazai színészlegenda fia nem csak szerepel Matt Damon mellett, de sztrájkol is
Borítókép:  profimédia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olyat alakít a tehetséges úriember, amire még sokáig emlékezni fogunk.

Sokan tűkön ülve várják a háborús korszakról szóló „Oppenheimer” című filmet. Rendezője Christopher Nolan beválogatott egy magyar színészt is, aki nem csak tehetségével, de karizmájával és magyarságával is elvarázsolta a stábot. Haumann Máté, 42 éves magyar színész tavaly nyáron beszélt először arról, hogy szerepelni fog Christopher Nolan új filmjében. 

 

Csütörtök este tartották a film premierjét Londonban, a sztárok végigvonultak a vörösszőnyegen. A stáb egységet mutatva támogatta a SAG-AFTRA sztrájkot is - írja a cbsnews.com. Nolan a következőket nyilatkozta:

"Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy láthattátok őket korábban a vörös szőnyegen. Sajnos most épp a feliratok írásával foglalatoskodnak, mivel úgy véljük, hogy a SAG hamarosan sztrájkba kezd."

Nolan folytatta, hogy azok a színészek, akik elhagyták az "Oppenheimer" bemutatóját, hogy támogassák az őket képviselő szakszervezetet, csatlakoznak a a Szerzők Szövetségéhez, a munkájukért méltányos fizetésért folytatott küzdelemben, és támogatni fogják őket ebben. A Writers Guild of America (WGA) május óta tartó sztrájkban van.

Emily Blunt a Deadline-nak nyilatkozott az "Oppenheimer" vörös szőnyegén, mielőtt a szereplőgárda kilépett a vetítésről, és mielőtt hivatalosan elkezdődött volna a sztrájk, reményét fejezve ki, hogy mindenki tisztességes megállapodást köt, amíg ők itt vannak és ünneplik a film bemutatóját.

"És ha ők (a sztrájkot) kihirdetik, mi, a szereplőgárda, együtt fogunk távozni, egységben mindenkivel" - tette hozzá Blunt, majd megjegyezte: "Meg kell tennünk. Meglátjuk, mi történik ezután. Most az összetartásunk az igazi öröm, hogy együtt lehetünk."

A Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) elnöke, Fran Drescher indulatos beszédet mondott egy Los Angeles-i sajtótájékoztatón, amelyben bejelentette, hogy a szakszervezet sztrájkba lép.

Az "Oppenheimer" film premierje július 20-án várható a mozikban. A film az atombomba feltálalójaként ismert J. Robert Oppenheimerről szól. Az előzetesben Haumann Máté a 02:16-nál látható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás