promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Észveszejtően nagy baki Magyarországról a török sorozatban, csak kevesen szúrhatták ki
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Szulejmán sorozatnak óriási rajongótábora volt, bár rengeteg baki volt benne, amelyeket lehet, hogy sokan észre sem vettek. Emlékeztek még a szériára?

A Szulejmán sorozat jött, látott, és meghódította a fél világot. A török széria egy olyan korszakot dolgozott fel, amelyben a Magyar Királyság története is benne volt, így sok rész foglalkozott Magyarországgal is, részben ezért is volt óriási rajongótábora. Az eredeti címe amúgy törökül magyar fordításban úgy hangzik, hogy Csodálatos század, és a Wikipedia leírása is nagyon helynénvaló, amikor úgy címkézi fel a szériát, mint történelmi ihletettségű sorozat, merthogy igazából a történelm sokszor csak díszlet.

Eredetileg 2011 és 2014 között futott hazájában, Törökországban.

A fő szál, természetesen rengeteg mellékszállal Szulejmán császár uralkodását mutaja be, aki az Oszmán Birodalom egyik legtekintélyesebb uralkodója volt, a történet pedig részben feleségével, a tekintélyes Hürrem szultánnal is foglalkozik. Végül 139 részt élt meg, de volt folytatása is, amely 2015-től volt látható, és A szultána címre hallgatott.

A Szulejmán Magyarországon 2015-től volt látható az RTL Klubon.

Természetesen rengeteg cikk foglalkozott vele az elmúlt években, rengeteg bakit is sikerült benne találni, egyről már korábban mi is írtunk, ebben például nagyon látványos, hogy az esztergomi bazilika úgy látszódik, mint ahogy most is kinéz. És bár a sorozatban Esztergom 1543-as ostroma látható, az esztergomi bazilika 19. századi kinézetét mutatja, ez valószínűleg csak Magyarországon szúr szemet.

IDE kattintva megnézhetitek, hogy nézett ki ez a jelenet a tévében.

Ám nemcsak ez a baki volt benne a magyar történelem oldaláról, korábban az Origo is közölt egy nagyobb válogatást szakértő megszólalóval, illetve a Szeretlek Magyarországon is jelent meg cikk egy bakiról. Többek között az is nagy bakija volt a filmnek, hogy az 1521.ben feltűnő II. Lajos királyt egy pocakos öreg úrként ábrázolja, ezzel szemben a magyar király ekkor még csak 15 éves volt, illetve például a mohácsi csatában elhunyt Tomori Pál érsek is úgy szerepel benne, mint akit Szulejmán végeztet ki, eközben ez sem így történt - erről pedig a Magyar Nemzet számolt be a Szulejmán Facebook-oldal alapján.

A cikk apropója az is, hogy már Youtube-on is elérhetők a részek, folyamatosan pakoljál fel ezeket, így itt is megtekinthetjük ezeket a bakikat, például azt, hogy ábrázolták a magyar királyt a sorozatban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás