promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási botrányt okozott a kultikus magyar műsor főcíme, szó szerint a csillár is leszakadt tőle
Borítókép:  Youtube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

 Be akarták tiltani a magyar tévétorna főcímét, nevetséges ügy lett belőle.

Magyarországon a tévés tornáknak hatalmas kultusza van. Schobert Norbi, Rubint Réka, Béres Alexandra, Bíró Ica, Katus Attila...ők mind úttörők voltak a maguk műfajában, és sokukat tévében is el lehetett csípni tornázás közben. Ma már sportcsarnokokat töltenek meg és leginkább a neten hirdetik tornájukat, egykor még a televízió volt az a platform, melynek segítségével milliókhoz el lehetett jutni. Múltkori cikkünkben a Mézga családot vettük elő, akik már régen is a nyelvtanulás fontosságát hangsúlyozták a magyarok számára, most ismét a rajzolt karakterekhez fordulunk picit.

Akármilyen hihetetlennek tűnhet manapság, de anno a tévétornákban is szerepük volt ezeknek. 1975-ben volt a legelső tévétorna, melyhez egy látványos, rajzos animáció készült intrónak vidám főcímzenével együtt. De nincs új a nap alatt. Már akkoriban is szerettek az emberek belekötni mindenbe, amibe csak lehet.

Így történt, hogy egyszer panaszt kaptak arra vonatkozólag, hogy vágják ki a főcímből azt a részt, ahol a nagypapa a csilláron hintázik, mert otthon kipróbálta a gyerek és emiatt leszakadt a csillár. 

A jelenet maradt, a tévétorna pedig nagyon népszerű lett Magyarországon. De egészen máshogy nézett ki, mint manapság. Az hasonlóságnak mondható a régebbi és a modern tévés torna között, hogy 5 percnél egyik sem hosszabb, de a felépítése, a közben hordott ruházatok, a zenék, a koncepció teljesen más volt. A tévétorna eredetileg nem is ezzel a címmel futott volna, hanem 

"Idősebbek is elkezdhetik" 

címen, de végül a frappánsabb, kifejezőbb, egyértelműbb cím győzött. Az alábbi videóból az is kiderül, hogy volt olyan tévénéző, aki azt hitte, hogy a tévétornákban látható emberek a valóságban is egy családot alkotnak. 

Nézzetek meg egy érdekes videót erről.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás