promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
 A magyar Jockie Ewing is megjelent Rózsa György ikonikus műsorában?
Borítókép:  Youtube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rózsa György kultikus műsora rengeteg magyart ültetett a képernyők elé a kilencvenes években. 

A Zsákbamacska című műsor 1994-ben indult hódító útjára Rózsa György vezetésével a Magyar Televízióban, kedd és szerda esténként. A hangzatos szlogen is ezt foglalta magába:

"Ha kedd, ha szerda, Zsákbamacska!"

- harsogta Rózsa Görgy a nézőknek. A műsor másfél évig volt képernyőn és 174 adást ért meg. 

Nem magyar fejlesztés volt egyébként, hanem egy 1963-as amerikai produkció licensze, a Let’s Make a Deal hazai változata. A résztvevőknek, akiket a közönség soraiból választottak ki, nem a műveltségükre vagy az ügyességükre, hanem leginkább a szerencséjükre volt szükségük ahhoz, hogy nyerjenek. A játék lényege az volt, hogy a játékosoknak választaniuk kellett a műsorvezető által felajánlott, biztos pénzösszegek és ismeretlent rejtő színes borítékok között, melyekből az adott összegnél kisebb, de akár nagyságrendekkel magasabb értékű nyeremény, illetve a fekete macska ábra is előkerülhetett. Utóbbi azt jelentette, hogy nyeremény nélkül kell távozniuk. 

Ennek a műsornak a modern változata fut most a TV2-őn Majka és Pápai Joci vezetésével, a játékosok pedig autót is nyerhetnek. A vasárnap esti Sztárban sztárban meg is volt a nagy bejelentés, amit mi is megírtunk, miszerint Rózsa György visszatér a képernyőkre és leváltja Majkáékat a Zsákbamacskában egy időre. 

A bejelentést nagy öröm fogadta, a ma 75 éves Rózsa Gyuri bácsi legendás műsorokat adott generációkon keresztül.

A Három kívánság, a Zsákbamacska, a Bűvös hatos, mind ikonikus műsorok voltak annak idején. 

Az eredeti Zsákbamacskából több részlet is fellelhető a Youtube-on, például, egy olyan is, ahol egy kalapos férfi játszik Rózsa Gyurival, akit csak a magyar Jockey Ewingként definiált akkor a közönség és a műsorvezető is.

Az ízig-vérig retro videó itt megtekinthető:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás