promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt a retró magyar gyógyszerreklámot ma már tuti nem adnák le a tévében
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Janik László vállalta be anno ezeket a magyar reklámokat.

Abban mindenki egyetért, hogy rengeteg gyógyszerreklám megy a magyar televízióban. Sokakban megragadt például a Fluimucil marketingje, amikor Ábel állandóan azt kérdezgeti, hogy „de miért?”.

A magyar interneten rengeteg paródia készült ebből, sőt, a gyártócég végül úgy döntött, hogy az ellenérzések miatt lecserélik a szinkront. Utána a kisfiú eredeti, selypes hangja helyett már egy jobban beszélő, idősebb gyerekét lehetett hallani. Aki nosztalgiázni szeretne az eredetivel, az ide kattintva megteheti.

Most Magyarországon persze sokan azért aggódnak, hogy egyáltalán legyen gyógyszer. Roppant népszerűek ugyebár a magyarok körében a különböző forró italporok, amiknek újabban nem is igazán lehet látni a reklámjait a televízióban. A válasz egyszerű: azért, mert hiány van belőlük. Nyugat-Európában jelenleg elég antibiotikum sincs az orosz-ukrán háború miatt, amit Magyarországon is érzékelni fogunk.

Viszont menjünk vissza kicsit az időben, amikor még bátran lehetett bármilyen fogyi tablettát és hajnövesztő szert reklámozni a tévében.

Janik László a Vörösmarty Mihály gimnázium irodalmi-drámai tagozatán végzett még 1983-ban. Első színházi szerződése még az évben Veszprémbe szólította, de az elmúlt húsz év alatt tagja volt a Budapesti Nemzeti Színháznak, a Szegedi Nemzeti Színháznak, a Miskolci Nemzeti Színháznak, a Független Színpadnak is. Színművész képesítését a Magyar Színész Kamarától, rendezőit a Művelődési Intézettől kapta. Jelenleg a Szegedi Nemzeti Színház és a Veres 1 Színház tagja.

Anno a Janik két gyógyszerreklámban is feltűnt: az egyik a fogyi tablettát népszerűsítette, míg a másik a Mr. és Ms. Hair hajnövesztő szert. Előbbi azt ígéri, hogy heti másfél kilogramm mínuszt dob le tőle a használja. Hát, ma már nem igazán lehetne ilyen ígéreteket tenni, mert az emberek igazán fel lennének háborodva, ha nem hatásos.

„Csak aztán idejében hagyja abba”

- teszi hozzá tréfásan a színművész.

Aztán ugyebár még az is belefért, hogy a kopasz Janik László egy hajnövesztő szert is reklámozzon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás