promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlen bakit szúrtak ki a Ryan közlegény megmentése című filmben, nem lehetett volna ott
Borítókép:  © 1998 DreamWorks/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ egyik leghíresebb történelmi filmje sem úszta meg a sasszemű rajongókat, lelepleződött.

Bizony a sasszemű rajongók tekintetét nem kerülhetik el még a látszólag legtökéletesebben megkomponált alkotások bakijai sem. És bizony ebben a történelmi filmekben is akadnak bakik, köztük egy óriási.

A Ryan közlegény megmentése az egyik legjobb történelmi film, amelyet valaha elkészítettek Hollywoodban, a második világháború egyik legnagyobb mészárszékét, a D-day-t mutatja be nekünk, amikor a szövetségesek partra szálltak a kontinentális Európában, és elkezdődött a háború vége. A film egy elképesztően látványos harci jelenettel kezdődik, a néző pedig hirtelen úgy érzi, mintha ő is ott lenne a csatatéren.

A film 1998-ban készült el, Steven Spielberg rendezésében, és többek között Tom Hanks, Matt Damon és a nemrégiben elhunyt Tom Sizemore főszereplésével. A filmben Miller százados olyan küldetést kap, amire valószínűleg nem számított volna sohasem, csapatával meg kell mentenie James Francis Ryan közlegényt, aki egy négygyerekes család utolsó életben maradt gyermeke, hiszen a fronton lelte halálát mind a három bátyja. A küldetés nagyon nem egyszerű, Milleréknek ugyanis a frontvonal mögé kell behatolnia, és megtalálni Ryan közlegényt. Ám akad egy óriási bökkenő, ilyen nevű közlegény akad jó pár, és hőseinknek bizony egyáltalán nincs könnyű dolguk a kutatás során. A film amúgy több streamingszolgáltató repertoárján is megtalálható, így többek között Magyarországon például a Netflix-en is megnézhetjük.

A film elképesztően látványos jelenetekkel van tarkítva, és egy rakat olyan jelenet is akad, amelyek az évtizedek alatt igazi kultuszvideóvá váltak. Ha egy-két képkockát már látunk az alkotásból, azonnal tudjuk, hogy erről a filmről van szó.

De mégis mi ez az óriási baki?

Az ikonikus fináléban Miller kapitány egy Ural-M-63-as motrobiciklinek támaszkodik, ám így már körülbelül ugrunk is húsz évet az időben, hiszen ezt a típust majd csak a hatvanas években kezdték el gyártani, tehát egyszerűen nem lehetett volna ott.

Érdekel még több baki? Ezt a cikket ajánljuk:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás