promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális hiba: egy magyar rajongó súlyos bakit szúrt ki a legendás sorozatban, amit 47 évig senki más nem vett észre
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Látványos hiba, amit egy magyar rajongó szúrt ki 47 év után először.

A Waczak Szálló az egyik leghíresebb helyzetkomédia az angol televíziós sorozatok közül, amit John Cleese és akkori felesége, Connie Booth írtak. A történet egy kitalált szállodában, a Waczak Szállóban játszódik, de a sorozat alapjait és Basil Waczak karakterét valós események és egy mogorva szállodatulajdonos ihlette.

A széria nagy sikerrel futott 1975 és 1979 között a BBC2-n, aztán a világ számos pontjára is elért. Magyarországon eleinte feliratozva mutatták be, majd 2008 januárjában megszületett a szinkronos változat is, amit az M2 sugárzott. Legutóbb a TV2 Comedy adta le hétvégente az epizódokat, most viszont már egyik csatornán sem adják.

A Waczak Szálló 12 epizódot élt meg, és továbbra is töretlen sikernek örvend. Hatalmas munkával készült minden egyes része, és bár az alkotógárda minden apró részletre figyelt, mégis benne maradt néhány hiba. Persze vannak apróbb bakik, mint a belógó boom mikrofonrúd, vagy a rosszul illesztett, hamis falak, amelyek kis híján kidőltek, mikor Basil Waczak beleverte Manuel fejét, azonban van egy sokkal nagyobb hiba, ami mind ez idáig rejtve tudott maradni.

Hihetetlen, de éppen az egyik magyar rajongó szúrta ki ezt a bakit a Vacsora ínyenceknek című epizódban. Az önmagát Waczak Szálló fanatikusnak valló férfi a Promotions-nek mesélte el, hogy mit is vett észre az említett részben.

„Nagy rajongója vagyok a sorozatnak, nem is tudnám megszámolni, hányszor láttam már az összes részét. Két díszdobozos DVD-gyűjteményem is van belőle, amelyek ritkaságnak számítanak, és sokszor előfordul, hogy itthon berakunk egy-egy epizódot, és azt nézzük, mert semmi értelmes nincs a tv-ben. Most is ez történt, feleségemmel betettük a Vacsora ínyenceknek részt, és ott vettem észre egy bakit, ami annyira szembetűnő, hogy nem is értem, hogy eddig hogy nem szúrtam ki; sőt, nem is hallottam róla, hogy az elmúlt 47 évben bárki is észre vette volna ezt. Ugyanis amikor Basil Waczak ki akarja vinni a sült kacsát a vendégeknek, a konyha ajtaját valamiért kintről meglökik, és Waczak elejti a kacsasültet. Csakhogy senki sem állt az ajtóban, aki meglökhette volna; ezt már korábban is furcsáltam, de most rájöttem, mi is történt a forgatáson. Ha figyelmesen megnézzük, egy férfi stábtag bújik meg az ajtó mellett, és ő az, aki meglökte azt - nem tudom, miért, mert igazából nincs értelme”

Megnéztük az említett epizódot, és olvasónknak igaza volt. 26 perc 10 másodpercnél John Cleese be akar menni az ajtón, de az a bizonyos stábtag meglöki, majd gyorsan el is húzódik oldalra. Pár másodperccel később jobban látszódik a képen, mikor Manuel jön be a konyhába, és belerúg a kacsasültbe a földön. Annál a pontnál jól kiszúrható a hosszú, barnahajú férfi az ajtó mellett. Az alábbi videóban ti is megnézhetitek ezt a bakit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás