promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutálisan egetrengető bakit találtak a Gladiátor című filmben, hihetetlen, hogy ez belekerült
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vannak olyan filmek, amelyeket ha ezredszerre is nézünk meg, mindig lesznek elképesztő érdekességek.

A Gladiator című alkotás minden idők egyik legjobb filmje, a zseniális Ridley Scott rendezésében és a színészóriás Russel Crowe főszereplésével. És bár a történelmi pontatlanságoktól hemzsegő alkotást már nagyon sok tudós, szakértő és történész is helyretette, javította a félreértésekre okot adó jeleneteket és képeket, még mindig akadnak olyan dolgok, amelyeket bizony csak akkor lehet kiszúrni, ha legalább ezerszer megnézzük az adott filmművészeti csúcsteljesítményt.

A Gladiátor elképesztő népszerűségnek örvend Magyarországon is, és nemsokára jön majd a folytatása is. A filmben számtalan bakit fedeztek fel már az élesszemű rajongók az az elmúlt évtizedek során, de még így is akad olyan, amit sokan nem is ismernek.

Mi a helyzet a történelmi hűséggel a sztori kapcsán?

A történet pontosan beazonosítható időpontban játszódik, a császár maga Marcus Aurelius, aki 180-ig uralkodott, és valahol a mai Bécs könyékén hallhatott meg, méghozzá valószínűleg pestisben. Bár a filmben az utóbbi már egész máshogy történik.

A filmben amúgy Róma bemutatásakor rengeteg reneszánsz szobor is látszódik, tehát már itt több mint egy 1000 éves "időutazást" hajtanak végre, de ez előtt már volt egy kisebb időutazás, hiszen Marcus Aurelius sátrában a később utána uralkodó egyik császár portréja is ott volt, Septemus Severusé, aki 193-ban került császári székbe.

Íme egy érdekes válogatás a film bakijaiból:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás