promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Wednesday színésznője csúnyán belesült a szövegébe - megérkezett a Netflix-sorozat bakiparádéja
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tim Burton Wednesday című Netflix-sorozata enyhén fogalmazva is átütő sikert eredményezett. 

Charles Addams 1938-ban megalkotott képregényét rengeteg formátumban feldolgozták már: láthattunk előszereplős és animációs mozifilmet, sorozatot, videojátékot, de még tévéfilmet is. A legnagyobb sikert azonban vitathatatlanul a november 23-án debütált nyolcrészes Netflix-sorozat érte el. Olyannyira, hogy soha nem néztek még angol nyelvű sorozatot ennyien a bemutatásának hetén a platformon - bizony, megdöntötte a Stranger Things rekordját is. 

341,23 millió órán át nézték a rajongók a szériát a megjelenését követő napokban, a Stranger Things negyedik évadát 335,01 órán át. A Squid Game-et azonban még így sem közelítette meg a Wednesday, az abszolút csúcstartó 571,8 millió órás megtekintést ért el a megjelenésének hetén. 

Sokan az 1990-es években napvilágot látott Addams Family-trilógiát ismerik leginkább, azonban Tim Burton adaptációja vitathatatlanul célba talált. A főhősnő egy kirekesztett, melankolikus és búskomor leányzó, aki még a különcök között sem találja a helyét. Ezzel a premisszával a Z generáció biztosan, de az Y generáció is a jelek szerint könnyedén azonosulni tud. A közösségi média megjelenése óta egyre több a depressziós, jövőkép nélküli fiatal: Wednesday bőrébe könnyedén belebújhat bárki, aki érezte magát már kicsit is másmilyennek, illetve aki nem mindig találja a helyét a modern világban. Azt is érdemes megjegyezni, hogy Tim Burton remekül megtalálta az egyensúlyt a szórakoztató, könnyed, mégis egyedi atmoszférával rendelkező, rejtélyes és kísérteties történet vizuális megalkotásának során.

A filmek és szériák legnagyobb rajongói mindig előszeretettel várják, hogy megjelenjen a kedvenc alkotásuk bakiparádéja. A nézők szívesen kukkantanak be a színfalak mögé, illetve általában felettébb vicces és humoros jelenetekkel állnak elő a filmkészítők. Tegnap a Netflix feltette a YouTube csatornájáta a Wednesday legviccesebb bakijait, amelyekből most te is szemezgethetsz.

Külön szórakoztató látvány, ahogy a mexikói főszereplőnő, a Wednesday-t alakító Jenna Ortega pislogás nélkül próbál egy komoly monológot átéléssel szavalni, amikor egy szó megakad a nyelvén, ezt követően pedig röhögésben tör ki az egész stáb. Ezenkívül nevethetünk egy jót mi is például a Morticiát megformáló Catherine Zeta-Jones fülsiketítően hamis éneklésén is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás