promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Totális átváltozás? Így néz ki 64 évesen a Rendőrakadémia-filmek brutális mókamestere, akinek a poénjain fél Magyarország szakadt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindenki emlékszik rá, igazi ikon a mai napig.

A Rendőrakadémia-filmeket talán egyetlen magyarnak sem kell bemutatni, hiszen még most is szinte hetente egyszer legalább leadják Magyarország valamelyik csatornáján. A film, majd a többi része, a nyolcvanas és kilencvenes évek ikonikus darabja, darabjai. A színészek pedig valószínűleg a retinánkba égtek, Steve Guttenberg mellett a filmek legismertebb szereplője Harris hadnagy lett, aki mindig valami rosszban törte a fejét, és arra hajtott, hogy átvegye a Rendőrakadémia irányítását. Illetve Michael Winslow, aki állandóan átverte a hadnagyot azokkal a hangokkal, amelyek igazából csak belőle jöttek.

Harris hadnagy szerepében amúgy G. W. Bailey volt, aki rengeteg filmben szerepelt hosszú karrierje során, az Amerikai Egyesült Államokban elsősorban a M*A*S*H című sorozatból ismerik, ahol Luther Rizzot alakította. És bár még számtalan krimiben és akciósorozatban is szerepelt, világhírre mégis a Rendőrakadémia-filmek révén tett szert. 1984 és 1994 között tűnt fel a filmekben több visszatérő szereplő mellett.

Kevesen tudják, de mérnöknek tanult, majd amikor elkezdett foglalkozni a színészkedéssel, szinte azonnal beszippantotta ez a világ, végül diplomát is színházművészetből szerzett. Az első komolyabb filmes bemutatkozása pedig egy olyan filmben volt, ahol Chuck Norris mellett tűnt fel még 1979-ben.

A sztárról az utóbbi időben nem készült sok felvétel a YouTube-on és a nagy képkereső adatbázisokban fellelhető videók és fotók közül is a legújabbak már mind 4-5 évesek, a színész visszavonult a nyilvánosság elől.

Ám nem így a sorozat többi sztárja, példáuk Steve Guttenberg vagy éppen Leslie Easterbrook. De említhetjük Michael Winslowot is, aki talán a legtöbbször szerepel a tévében, és a közösségi médiában is a legtöbb interakciót váltja ki. 2021-ben többek között az America’s Got Talent-ben is felléppett, az utóbbi időben pedig rengeteg videójátéknak kölcsönzi egyes hangeffektusait, különleges képességét tehát nem csak a filmekben kamatoztatta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás