promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér is berobbant Majka és Lakatos Márk balhéjába, kegyetlenül beolvasott mindkét félnek
Borítókép:  YouTube.com/KadarkaiEndre (thumbnail)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy tűnt, végre pont kerülhet a Lakatos Márk kontra Majka és Pápai Joci botrány végére, azonban rádióműsorában Puzsér Róbert is szót ejtett a konfliktusról, és szokásához híven ezúttal sem fogta vissza magát.

A Spirit FM 92.9 hullámhosszán kerül adásba minden hétköznap 17-19 óráig az Önkényes Mérvadó, Puzsér Róbert és Horváth Oszkár műsora. A rádióadások alkalmával közéleti hírekről, aktuális eseményekről, kulturális ügyekről folyik a diskurzus, a napokban pedig alaposan kivesézték az előbb említett botrányt.

Mostanában a csapból is ez a téma folyt, mi is több ízben foglalkoztunk  már a konfliktussal, de ha valaki nem ismerné még a sztorit, röviden elmeséljük. Lakatos Márk egy TikTok videóban kritikával illette Majka és Pápai Joci „Barokk” című új számát. A különc stylist szerint ugyanis se a klipnek, se a zenének nincs semmi köze a valódi barokk stílushoz.

Ezután elindult az adok-kapok, Majka egy Facebook bejegyzésben válaszolt, amelyet később letiltott a közösségi oldal a „k*csög” szó használata miatt, de a zenész főként a művészi szabadságot éltette a posztjában. Később Pápai Joci is megvédte a szerzeményt, miszerint a barokk elemeket felvonultató gitárszólamok miatt kapta ezt a címet a dal. Majd az ügy tovább gyűrűzött, sokak meglepetésére egy újabb videóban Lakatos Márk bocsánatot kért, és elismerte, hogy valóban vannak klasszikus elemek a műben. A szaftos része a sztorinak azonban csak most jön, hiszen Puzsér Róbert is elmondta az Önkényes Mérvadóban a kőkemény véleményét a témával kapcsolatban.

A szerzemény és a konfliktus kapcsán így vélekedett a kritikus:

A dal elnevezéséből kibomlik Majkának a nem létező viszonya a kultúrához. Kulturáltságának a jelvényeként hordozza körbe a Barokkot, ennek a kulturális kánonnak a külsőségei kellenek neki, de a tartalmának a jegyeire magasról köp. Amit Lakatos Márk előad az nem kritika, az kötekedés. Ő is kérte a barokkhoz tartozó kulturális krediteket, de ő maga sem tud érvelni amellett, hogy mi itt a tanulság, mi a közérdekű ebben a jelenségben. Lakatos Márk ugatja a kritikát, Majka és Pápai Joci pedig fingja."

A megmondóember véleménye szerint a legnagyobb probléma az, hogy Márk nem érvel amellett, hogy mi a baj magasabb szinteken a dal elnevezésével, és magának a jelenségnek az elemzésére sem fordít energiát. Puzsér úgy véli, Lakatos csupán kötekedni akar, feltehetően azért, hogy forgalmat és nézettséget generáljon. Végül úgy tűnik, a kör bezárult, mindenki elmondta a véleményét az üggyel kapcsolatban, a világ ismét visszatérhet a régi kerékvágásába.

A rádióműsorból a témával foglalkozó szegmenst teljes egészében meghallgathatod, ha IDE kattintasz. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás