promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér is berobbant Majka és Lakatos Márk balhéjába, kegyetlenül beolvasott mindkét félnek

Puzsér is berobbant Majka és Lakatos Márk balhéjába, kegyetlenül beolvasott mindkét félnek

Zene, Film & Kultúra

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy tűnt, végre pont kerülhet a Lakatos Márk kontra Majka és Pápai Joci botrány végére, azonban rádióműsorában Puzsér Róbert is szót ejtett a konfliktusról, és szokásához híven ezúttal sem fogta vissza magát.

A Spirit FM 92.9 hullámhosszán kerül adásba minden hétköznap 17-19 óráig az Önkényes Mérvadó, Puzsér Róbert és Horváth Oszkár műsora. A rádióadások alkalmával közéleti hírekről, aktuális eseményekről, kulturális ügyekről folyik a diskurzus, a napokban pedig alaposan kivesézték az előbb említett botrányt.

Mostanában a csapból is ez a téma folyt, mi is több ízben foglalkoztunk  már a konfliktussal, de ha valaki nem ismerné még a sztorit, röviden elmeséljük. Lakatos Márk egy TikTok videóban kritikával illette Majka és Pápai Joci „Barokk” című új számát. A különc stylist szerint ugyanis se a klipnek, se a zenének nincs semmi köze a valódi barokk stílushoz.

Ezután elindult az adok-kapok, Majka egy Facebook bejegyzésben válaszolt, amelyet később letiltott a közösségi oldal a „k*csög” szó használata miatt, de a zenész főként a művészi szabadságot éltette a posztjában. Később Pápai Joci is megvédte a szerzeményt, miszerint a barokk elemeket felvonultató gitárszólamok miatt kapta ezt a címet a dal. Majd az ügy tovább gyűrűzött, sokak meglepetésére egy újabb videóban Lakatos Márk bocsánatot kért, és elismerte, hogy valóban vannak klasszikus elemek a műben. A szaftos része a sztorinak azonban csak most jön, hiszen Puzsér Róbert is elmondta az Önkényes Mérvadóban a kőkemény véleményét a témával kapcsolatban.

A szerzemény és a konfliktus kapcsán így vélekedett a kritikus:

A dal elnevezéséből kibomlik Majkának a nem létező viszonya a kultúrához. Kulturáltságának a jelvényeként hordozza körbe a Barokkot, ennek a kulturális kánonnak a külsőségei kellenek neki, de a tartalmának a jegyeire magasról köp. Amit Lakatos Márk előad az nem kritika, az kötekedés. Ő is kérte a barokkhoz tartozó kulturális krediteket, de ő maga sem tud érvelni amellett, hogy mi itt a tanulság, mi a közérdekű ebben a jelenségben. Lakatos Márk ugatja a kritikát, Majka és Pápai Joci pedig fingja."

A megmondóember véleménye szerint a legnagyobb probléma az, hogy Márk nem érvel amellett, hogy mi a baj magasabb szinteken a dal elnevezésével, és magának a jelenségnek az elemzésére sem fordít energiát. Puzsér úgy véli, Lakatos csupán kötekedni akar, feltehetően azért, hogy forgalmat és nézettséget generáljon. Végül úgy tűnik, a kör bezárult, mindenki elmondta a véleményét az üggyel kapcsolatban, a világ ismét visszatérhet a régi kerékvágásába.

A rádióműsorból a témával foglalkozó szegmenst teljes egészében meghallgathatod, ha IDE kattintasz. 

Borítókép:  YouTube.com/KadarkaiEndre (thumbnail)

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás