promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér Róbert felbőszült vadkanként ment neki Sebestyén Balázsnak, és közben a fél országot is sikerült kiakasztania
Borítókép:  Illusztráció / youtube.com/Partizán (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik, hogy Puzsér Róbert Sebestyén Balázs számlájára írja az utóbbi hetek egyik legnagyobb botrányát.

Az év egyik legnagyobb botránya kerekedett abból, hogy Vadon Jani nemrég a Celeb vagyok, ments ki innen! egyik adásában sokak szerint megalázott egy kolumbiai kisfiút, Pedritót a „vicceskedésével”, ami során a rádiós különböző furcsa, elég sértő kérdéseket tett fel a gyermeknek, ő pedig a megbeszéltek szerint csak „si, senor”-ral válaszolt, mit sem sejtve arról, hogy miket mondanak neki.

A hírességek között is hatalmas felháborodást keltett a jelenet, amiért már a műsorvezető és az RTL is bocsánatot kért – még Tóth Gabi is nekiment a csatornának:

Az ország nagy megmondó embere, Puzsér Róbert sem hagyta szó nélkül a dolgot, hiszen egy véleménycikkben fejtette ki a gondolatait ezzel kapcsolatban. Sokakat meglepett, hogy leginkább a fent ismertetett jelenetet mosolyogva végignéző Sebestyén Balázsnak ment neki a kritikus, aki főleg őt hibáztatta, és nem Vadon Janit a történtekért – most pedig egy újabb írásában árulta el, hogy szerinte egyáltalán nem is érte bántalmazás Pedritót.

„A Pedrito nevű gyereket valójában nem érte bántalmazás, mert amit Vadon Jani mondott neki, azt egyrészt nem értette, az másrészt nem érdekelte, harmadrészt meg nem érintette – a posztmodern kommunikációs tér vastörvénye azonban az, hogy »a gyermek szent, a gyermek védtelen, ne bántsátok a gyermeket«. Ha egy felnőttet ért volna a tévében olyan verbális bántalmazás, amelyet egyrészt megért, másrészt a szívére vesz, harmadrészt abban a nyelvi-kulturális közegben kell leélnie az életét, ahol az nagy nyilvánosságot kap, az simán átcsúszna az ingerküszöb alatt – Pedrito zéró traumájának ezzel szemben halálos pátosz és kurzusok felett átívelő szolidaritás jár”

írta Puzsér Róbert.

Az eddigi visszajelzések alapján most kivételesen nagyon sokan nem értenek egyet Puzsér Róbert szavaival (sőt, voltak emiatt komoly kiakadások is a kommentszekciókban), hiszen a többség még mindig azt mondja, hogy Vadon Jani átlépett egy határt. Ettől függetlenül a kritikus tovább taglalta, hogy mi is a problémája az egész esettel kapcsolatban, a nézőpontja pedig kifejezetten egyedi, hiszen megint képes volt Sebestyén Balázs irányába vinni a dolgot, és kőkeményen nekimenni a műsorvezetőnek:

„Nem az a fő baj, ahogy Vadon Jani beszélt ezzel a gyerekkel, hanem az, hogy az nem baj, ahogy az összes többi esetben ő meg a sith mestere, Sebestyén Balázs egymás és minden egyéb emberi lény méltóságához viszonyulnak. A nyugati ember Pedritónak, önmaga gyermekkorának és a harmadik világnak egyaránt tartozik azzal, hogy lelkiismeretesen szembesíti magát: mi a különbség Balázs és Jani, illetve Jani és Pedrito kapcsolata között?”

Itt lehet megtekinteni Puzsér Róbert posztját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás